USKORO PRVE "NOVOSADSKE POZORIŠNE IGRE": Međunarodni festival za decu i mlade počinje 7.maja u Novom Sadu

V.V.S.

18. 04. 2022. u 14:12

PRVE "Novosadske pozorišne igre", međunarodni festival profesionalnih pozorišta za decu i mlade, koji organizuje Pozorište mladih, biće otvorene 7. maja u Novom Sadu.

УСКОРО ПРВЕ НОВОСАДСКЕ ПОЗОРИШНЕ ИГРЕ: Међународни фестивал за децу и младе почиње 7.маја у Новом Саду

foto:promo

Do kraja festivala (15. maja) publika će na dve scene Pozorišta mladih imati priliku da vidi četrnaest predstava, od kojih je jedanaest u takmičarskoj selekciji. Predstave stižu iz Finske, Rusije, Češke, Slovačke, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije i Srbije - po izboru selektora Mihajla Nestorovića.

Pred posetiocima će se, tako, naći spektakularna "Gerdina soba" iz Sankt Petersburga, finske "Nevidljive zemlje", kao i najbolje predstave za decu i mlade iz regiona i nekoliko umetničkih dela iz Slovačke i Češke. Kako kažu domaćini, ovaj festival odlična je prilika da najmlađa publika vidi svetske trendove u pozorišnom izrazu za decu i mlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)