VREDAN I POSVEĆEN POZORIŠTU: Komemoracija Bojanu Lazarovu u "Dušku Radoviću"

V. N.

15. 04. 2022. u 21:36

KOMEMORACIJA glumcu Bojanu Lazarovu (1972-2022) održana je u njegovom matičnom teatru - Malom pozorištu "Duško Radović" u Beogradu.

ВРЕДАН И ПОСВЕЋЕН ПОЗОРИШТУ: Комеморација Бојану Лазарову у Душку Радовићу

Foto Tanjug

Istaknuti dramski umetnik preminuo je 9. aprila, a sahrana će biti održana u subotu u 12 sati na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu. Upravnik teatra "Duško Radović", reditelj Aleksandar Nikolić istakao je neverovatnu produktivnost preminulog glumca, te da je ostvario čak 30 uloga u ovom teatru za 20 godina, od kada je postao njegov stalni član.

- Bojan mi je odmah izašao u susret kada sam došao na mesto upravnika, pomogao mi je sa dragocenim savetima. Za ovo kratko vreme upoznao sam jednu toplu, predivnu osobu, blagu, pozitivnu, zaštitnički nastrojenu. Bio je jako vredan, trebalo je ostvariti uloge u 30 predstava, zamislite koliki je to rad i posvećenost. Dragi Bojane, ne formalno kao upravnik, već lično sam ti zahvalan na svemu što si nam podario - sa tugom je rekao Nikolić. Od Lazarova su se oprostili glumci Miloš Anđelković, Ivana V. Jovanović i Anđelika Simić, i filmski režiser i scenarista Miroslav Momčilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024