NA „KUSTENDORFU“ FILMOVI IZ 14 DRŽAVA: Filmska fešta od 6. do 10. maja

N. Janković

06. 04. 2022. u 13:45

PETNAESTI Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održaće se od 6. do 10. maja 2022. godine u Drvengradu, pod sloganom „Razdiruća i čudesna lepota stvaranja", sa gostima i pred publikom.

НА „КУСТЕНДОРФУ“ ФИЛМОВИ ИЗ 14 ДРЖАВА: Филмска фешта од 6. до 10. маја

Kustendorf

Retrospektivni deo programa, povodom sto godina od rođenja, posvećen je italijanskom režiseru Pjeru Paolu Pazoliniju.

Biće prikazani filmovi ovog velikog autora, a slogan festivala replika je iz kratkometražnog Pazolinijevog filma pod naslovom „Šta su to oblaci?"

U takmičarskom programu 15. Kustendorfa naći će se 15 filmova koji verno predstavljaju trendove u novijoj produkciji kratkometražnih filmova, ali se i izdvajaju po autentičnosti autorskih vizura i veštini izrade.

Takmičarski program čine ostvarenja: „Beskorisni operski pevači“ Pabla Sereta de Ene iz Danske, „Vedro nebo“ Igora Coja i Andreja Zamoskovnija iz Rusije, „Vesti“ Luke Popadića (Švajcarska, Srbija), „Vučicin totem“ Veronike Ečegi iz Španije, „Karmela“ Alfonsa Viljanueve Garsije i Fabiole Viljanueve Bernal iz Španije, „Kako sam pobedio lepak i bronzu“ Vladimira Vulevića, (Srbija, Nemačka), „Ludi ples“ Vanje Viktora i Kabira Tongole iz Švajcarske, „Ljubavne priče u pokretu“ Karine - Gabrijele Dašovjanu iz Rumunije, „Nemački kvalitet / Kolege“ Janisa Aleksandera Kifera iz Nemačke, „Nismo životinje“ Noe Debre iz Francuske, „Severni pol“ Marije Apčevske (Makedonija, Srbija), „Slon u tržnom centru“ Ziv Mamon iz Izraela, „Terminalna sreća“ Erika Romera (Portugal, Estonija, Velika Britanija) i film „U plitkoj vodi“ Mareka Moučke iz Slovačke, „Ceremonija“ Tadeuša Kabiča iz Poljske.

Autori filmova koji se takmiče za festivalske nagrade biće gosti Kustendorfa, pridružiće im se velikani sedme umetnosti čija će imena biti objavljena uoči početka festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili