SVETSKA PREMIJERA OPERE "VLADIMIR I KOSARA":U Srpskom narodnom pozorištu sve spremno za delo Stevana Divjakovića

V.V.S.

22. 03. 2022. u 14:02

OPERA Srpskog narodnog pozorišta priprema novi spektakl - praizvedbu opere "Vladimir i Kosara", u okviru programskog luka "Seoba" Evropske prestonice kulture. Reč je o delu savremenog novosadskog kompozitora, ovogodišnjeg dobitnika februarske nagrade, Stevana Divjakovića, koja će baš na dan SNP u ponedeljak (28. marta) imati svetsku scensku premijeru. Karte za premijeru su već rasprodate, pa je pozorište organizovalo još jedan termin, narednog dana.

СВЕТСКА ПРЕМИЈЕРА ОПЕРЕ ВЛАДИМИР И КОСАРА:У Српском народном позоришту све спремно за дело Стевана Дивјаковића

foto:V. Veličković

Kosaru igra Marija Jelić, operska zvezda koja je u prethodnoj godini nastupala sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hoze Kurom i imala solistički koncert u Karnegi holu. Stevan Karanac će nastupiti kao Vladimir, a Branislav Stankov i Vasa Stajkić će igrati Vladislava i cara Samuila. Predstavu režira Aleksandar Nikolić, koreografiju je uradio Aleksandar Ilić, a delom Stevana Divjakovića dirigovaće gost iz Bugarske Dian Čobanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)