KONCERT U BEOGRADU 14. OKTOBRA: Nakon tragedije nastavlja se turneja "IL DIVO najveći hitovi"

Promo

17. 03. 2022. u 12:15

INTERNACIONALNA muzička svetska atrakcija, ansambl „IL DIVO", održaće u toku 2022. godine svoje nezaboravne koncerte u 60 izabranih gradova širom sveta, među kojima je naravno i Beograd.

КОНЦЕРТ У БЕОГРАДУ 14. ОКТОБРА: Након трагедије наставља се турнеја ИЛ ДИВО највећи хитови

Foto: Promo

Naziv turneje je „IL DIVO – NAJVEĆI HITOVI!" Biće to spektakularni "omage" svih najatraktivnijih muzičkih arija popularnog „operskog roka", jedinstvenog muzičkog izraza, koji ovaj harizmatični ansambl neguje.

Sve najbolje i najatraktivnije numere iz njihovih „prvih" 20 godina, koliko postoje, biće na koncertu 14. oktobra, koji naša muzička javnost i fanovi „IL DIVA" čekaju sa nestrpljenjem.


Karte su u prodaji od danas u podne na blagajnama Štark arene i onlajn preko aplikacije EFinity i sajta EFinity.rs. Prvih 500 karata biće u znak praznika žena na popustu od deset posto.

Ovaj koncert u Beogradu, ali i cela turneja će slaviti život i biće počast za prerano preminulog člana ansambla Karlosa Marina. Marin je svoj poslednji koncert sa bendom Il Divo održao 6. decembra u okviru novogodišnje turneje koja je bila zakazana u Velikoj Britaniji, a kako su objavili britanski mediji, već sutradan je testiran pozitivan na koronavirus i potom 8. decembra hospitalizovan u Mančesteru. Nekoliko dana kasnije, Marin je uveden u medicinski indukovanu komu i prebačen u Kraljevsku bolnicu u Mančesteru, gde je preminuo 19. decembra. Gubitak kolege i prijatelja duboko je pogodio članove benda koji su ipak odlučili da tokom 2022. godine u Karlosovu čast održe koncerte.

Članovi Dejvid Miler, Sebastijen Izambard i Urs Buler objavili su zajedničko saopštenje o nastavku turneje:

- Karlos je bio velika ličnost, retka kombinacija neverovatne lepote, glasa koji je bio Božji dar i izvanrednog talenta. Njegova strast, razigranost i smisao za humor činili su od njega magičnu ličnost, a njegov smeh je svima podizao raspoloženje. Voleli su ga milioni obožavalaca iz celog sveta i srećni smo i počastvovani što smo mogli da izvodimo s njim tako mnogo godina. Duboko će nam nedostajati njegova živost, prijateljstvo i briljantan glas. U njegovu čast osnovaćemo "Karlos Marin" fondaciju i odavaćemo počast njegovom pevanju na budućim nastupima. Neka ga svi pamte po predivnoj duši, neverovatnom talentu i neka zauvek počiva u miru - napisali su članovi Il Divo.

Il Divo je multinacionalna muzička grupa koju je 2003. godine sastavio poznati britanski muzički i televizijski producent Sajmon Kauel. 

Iako početak nije obećavao, postali su prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe Led Zeppelin kada je objavio album bez ijednog najavnog singla koji se našao na prvom mestu top-lista.

Ušli su i u Ginisovu knjigu rekorda 2006. godine za najprodavaniji album jedne internacionalne grupe.

Kako se na zvaničnom sajtu navodi, grupa je prodala preko 26 miliona albuma širom sveta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila preko 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u preko 33 zemalje i za sobom upisala četiri rekordne svetske turneje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

UBIJTE ME LJUDI, REŠITE TAJ PROBLEM Vučić opoziciji: Nećete da me uplašite lažima