USKORO "SVE POZORIŠNE MAŠINE": Objavljena selekcija Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine

V.V.S.

11. 03. 2022. u 12:02

POD sloganom "Sve pozorišne mašine - priče, slike, afekti",(u selekciji Vlatka Ilića, profesora FDU), u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" u Zrenjaninu, od 4. do 10. aprila, održaće se Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine.

УСКОРО СВЕ ПОЗОРИШНЕ МАШИНЕ: Објављена селекција Фестивала професионалних позоришта Војводине

foto:Promo

Reč je izboru dramskih predstava i predstava za decu iz produkcije kandidovanih predstava vojvođanskih pozorišta u periodu od godinu dana. U dramskoj selekciji je predstava nastala po motivima Otoa Tolnaija i Pala Petrika "Živi pesak" u režiji Kinge Mezei (NP Subotica, Drama na mađarskom), komad Aleksandra Popovića "Kus petlić" s potpisom Milana Neškovića, (NP Subotica, Drama na srpskom), tekst Tijane Grumić "Ko je ubio Dženis Džoplin" (koncept i režija Sonja Petrović, SNP), Čehovljeve "Tri sestre" u postavci Zoltana Puškaša, Pozorišta "Deže Kostolanji", "Vitezovi lake male" Andraša Urbana, Pozorišta "Deže Kostolanji" i Tenesi Vilijamsa " Tramvaj zvani želja" u rediteljskom čitanju Juga Radivojevića i izvođenju ansambla NP Sombor

U selekcija predstava za decu naći će se po delu Astrid Lindegren "Pipi Duga Čarapa" (dramatizacija i režija Veselin Bojdev) Dečjeg pozorišta Subotica, tekst Željka Hubača (po motivima pripovetke B. Ćopića "Mjesec i njegova baka") predstava "Dečak i mesec" u postavci Vjere Vidove (NP "Toša Jovanović", Zrenjanin, Sonja Petrović i Mina Petrić napisale su (po motivima bajke H. K. Andersena)"Devojčicu sa šibicama", a na scenu ju je postavila Sonja Petrović, sa ansamblom novosadskog Pozorište mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEZNANJE, PORICANJE I ZABORAV : Filozofsko pozorište u Bitef teatru