OVACIJE POSLE PROJEKCIJE: Održana premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" (FOTO)

Tanjug

09. 03. 2022. u 23:39

FILM "Bilo jednom u Srbiji" autora i producenta Zvonimira Šimuneca i reditelja Petra Ristovskog, priča o Leskovcu - srpskom Mančesteru - koji postaje deo Evrope između dva svetska rata, imao je večeras beogradsku premijeru u Kombank dvorani.

ОВАЦИЈЕ ПОСЛЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ: Одржана премијера филма Било једном у Србији (ФОТО)

Foto: Tanjug/ Jadranka Ilić

"Bilo jednom u Srbiji", kostimirana istorijska melodrama o tome kako je Leskovac postao srpski Mančester, a publika u Kombank dvorani imala je prilike pre projekcije da vidi protagoniste ostvarenja na crvenom tepihu.

Ova romantična drama sa primesama komedije, u produkciji "Le Filma", autora i producenta Zvonimira Šimuneca i u režiji Petra Ristovskog, donosi priču kako je od orijentalne kasabe Leskovac postao moderan evropski gradić (scenografkinja Ana Milošević), a kako je orijentalnu nošnju zamenila bečka i pariska moda (kostimografkinja Dragica Laušević).

Emotivna filmska priča o dvojici momaka koji žive svoje snove bazirana je na stvarnim događajima i inspirisana poznatim leskovačkim porodicama.

Film je snimljen na autentičnim lokacijama i na melodičnom leskovačkom dijalektu.

U filmu igraju Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Boba Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Mira Banjac, Ivan Bekjarev (1946-2020), Dragan Boža Marjanović...

Publika je ovacijama nagradila naklon ekipe filma "Bilo jednom u Srbiji" nakon beogradske premijere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice