SA IVANOM MI JE UVEK PRIJATNO DA RADIM: Jelena Puzić o rolama u "Starogradskim biserima" i "Kolu sreće"

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

20. 02. 2022. u 16:30

TALENTOVANA glumica Jelena Puzić već je osvojila simpatije gledalaca, kao radoznala manikirka Nađa, u domaćoj telenoveli "Kolo sreće" (radnim danima od 21.00 na Prvoj).

СА ИВАНОМ МИ ЈЕ УВЕК ПРИЈАТНО ДА РАДИМ: Јелена Пузић о ролама у Староградским бисерима и Колу среће

Foto 3. J. Simović

U zabavno- muzičkom serijalu "Starogradski biseri" (nedeljom u 12.30 na RTV 1), gledamo je kao sestričinu vlasnika kafane (Dragan Vujić Vujke), koji svoje znanje o staroj srpskoj muzici prenosi mlađima.

- To je interesantan lik, koji može da se poveže sa nekim ulogama koje sam ranije radila, a ipak je drugačiji. Kada sam bila mala, mama me je uspavljivala sa "Tiho noći, moje zlato spava". A, moj lik, konobarica, priča svom ujki kako ju je on uspavljivao s tom pesmom.

Kada smo snimali tu epizodu, bilo mi je interesantno da izgovaram nešto, što može da bude isečak iz mog privatnog života - kaže, za "Novosti", Jelena Puzić, otkrivajući nam da ima naznaka i za neke nove uloge. Već smo je zapazili u serijama "Vrata do vrata" i "Urgentni centar", i filmovima "Pored mene", "Vlažnost" i "Otvorena". Trenutno, u dve serije, igra zajedno sa kolegom i emotivnim partnerom Ivanom Zablaćanskim.

- S njim mi je uvek prijatno da radim. Igrali smo zajedno i u "Crvenom mesecu", ali nismo delili kadar, kao ni u "Kolu sreće". Direktni partneri smo u "Starogradskim biserima", gde Ivan igra konobara i predstavi "Beogradska trilogija". Nas dvoje se dobro razumemo, jer imamo iste kriterijume u vezi sa shvatanjem našeg posla.

Sa Ivanom Zablaćanskim i Draganom Vujićem, Foto GFC

Jelena nam je otkrila da neizmerno uživa na setu "Kola sreće" i liku Nađe, jer radi sa jednom od najboljih ekipa do sada, ispred i iza kamere, što je, ističe, retko.

- Na prvo čitanje, pomislila sam da me Nađa podseća na Hristinu iz "Crvenog meseca".

Ali, shvatila sam da ima dosta razlike, što mi se dopalo, jer ne bih volela da se ponavljaju uloge koje igram. I Hristina je bila slobodoumna, kao Nađa, ali nije se uplitala u situacije iz kojih ne može da se izvuče. A Nađa stalno upada u neprilike, a zatim se ponaša kao da su joj svi drugi krivi za to. Poznajem mnogo takvih osoba, čak i među mojim najbliskijima.

Kao i u telenoveli, priča naša sagovornica, "kolo sreće" se okreće i u njenom životu.

- Međutim, imam problem kada bih volela da se stvari brže odvijaju, pa ne mogu da sačekam šta će da bude. A život me uvek demantuje, jer shvatim da je trenutak bio baš taj, kada se nešto desilo i da ne bi bilo dobro da se desilo ranije.

Sa Dušanom Kaličaninom u "Kolu sreće", Foto IMDb

Pošto se televizijski gledaoci često pitaju gde su se "skrivali" glumci koje gledaju u serijama, Jelena nam je otkrila i šta je, osim sreće, važno za dobijanje uloga.

- Sreća je važna, ali i ljudski faktor. Pitanje je koliko producenti i reditelji žele da se upoznaju sa glumcima koji su u ponudi, da se tako, tržišno, izrazim. Mislim na organizovanje audicija, kastinga, koji su otvoreniji a ne samo pro forme ili za desetak ljudi. Druga je stvar kada neko piše ulogu za film, imajući u vidu određenog glumca. Ali, producenti i reditelji često se vode nekim drugim kriterijumima u odnosu na ono što je najvažnije, a to je kvalitet.

GLUMICA SA DVA FAKULTETA

PARALELNO sa glumom na Akademiji umetnosti (u klasi Mirjane Karanović), Jelena Puzić je završila i istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Za autorski projekat, monodramu o Diani Budisavljević, dobila je nagrade na festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi. Dobitnica je i nagrade "Ljuba Moljac" za najboljeg mladog glumca na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu. Trenutno nastupa u "Velikoj drami" u Narodnom pozorištu i monodrami o Diani, a ponovo ćemo je gledati i u predstavi "Intimnosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave