MARIJANA VAN ZELER U LOVU NA KRIMINALCE: Druga sezona dokumentarnog serijala "Ilegalna trgovina" na kanalu Nacionalna geografija

N. D.

20. 02. 2022. u 13:26

DRUGA sezona nagrađivanog dokumentarnog serijala "Ilegalna trgovina: Marijana van Zeler", nominovanog i za priznanje Emi, koji na kanal Nacionalna Geografija stiže 27. februara (nedeljom u 22.00), vodi gledaoce u nove avanture sa one strane zakona, otkrivajući šta se krije ispod vela tajni krijumčarskih mreža širom sveta.

МАРИЈАНА ВАН ЗЕЛЕР У ЛОВУ НА КРИМИНАЛЦЕ: Друга сезона документарног серијала Илегална трговина на каналу Национална географија

Foto Nacionalna geografija

Kroz deset epizoda, novinarka Marijana van Zeler, dobitnica Pibodi i Dupont nagrada, nastavlja istraživanje najopasnijih crnih tržišta. Pandemija koronavirusa dovela je do porasta ilegalne trgovine. Zbog toga su se serijal, ali i Zelerova suočili sa još većim izazovom - da se infiltriraju još dublje u međunarodnu krijumčarsku mrežu i otkriju tajne poslovanja njenih velikih "igrača" i mehanizme funkcionisanja svetskog crnog tržišta vrednog više triliona dolara.

Foto Nacionalna geografija

U ovom ciklusu "Ilegalne trgovine" pratimo glavne puteve metamfetamina - od ogromne kartelske laboratorije u Sinaloi do kupaca u SAD. Videćemo i kako izgleda kalifornijsko crno tržište marihuane koje je procvetalo od momenta njene legalizacije pre četiri godine. Zatim, serijal prati krijumčarsku rutu ukradenih automobila, od ulica SAD do šlepera koji putuju u zapadnu Afriku, gde je potražnja za automobilima u dosad neviđenoj ekspanziji. Marijana će nakratko postati deo miljea motociklističkih krimi bandi, nakon čega će otići iza kulisa sveta nelegalnih plastičnih operacija, gde će se "iz prve ruke" u prljavim motelima uveriti kako kvazi hirurzi putem društvenih mreža mame naivne klijente na estetske zahvate opasne po život.

Foto Nacionalna geografija

Dok Amerika pokušava da se suoči sa prošlošću u kojoj je dominiralo verovanje u superiornost bele rase, Van Zelerova otkriva postojanje tajnog pokreta koji je opsednut stvaranjem budućnosti u kojoj su belci još dominantniji. To je pokret čija je ideologija jednako opasna kao bilo koja droga ili oružje, i koji je odgovoran za masovna ubistva širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)