NA jubilarnom 50. Festu, 27. februara u Domu omladine (20.00), svetsku premijeru imaće debitantski film reditelja i scenariste Gorana Nikolića "Heroji". Smešten u srednjovekovnu Srbiju, film prati ratnika koji je preživeo boj na Kosovu i pokušava da se vrati kući. Tokom svog putovanja sreće divljeg dečaka i oni nastavljaju dalje zajedno u potrazi za utočištem.

Komentari (2)

Pavle

14.02.2022. 11:34

Interesantno je da mu je glavni junak vezao kosu pozadi u konjski rep, sto nije bila praksa u Srednjovekovnoj Srbiji uoci i posle Kosovskog boja. Drugo tu je uvek taj problem odabira glumaca da po fizionomiji lica odgovaraju predstavi epohe koju slikaju, a ovaj momak na zalost bi bolje prosao da glumi muzicara ili rokera danasnjice, nego velmozdu iz Srbije srednjeg veka...Sve u svemu od uvodjenja Green screena i CGI ja vise ne ocekujem nista od filmova na temu bitaka, jer vise ne glume ljudi u masama bitku nego deset dvadeset njih...A ovakvi filmovi se gledaju zbog bitaka...

Goran

14.02.2022. 14:06

Ovakve teme bi trebalo da zainteresuju veći broj reditelja.Poznato je da se srpski umetnici, arheolozi i istoričari inače malo bave srednjim vekom. Ne znam zašto je to tako ali je sramota.