ULOGE KOJE SU IM PROMENILE ŽIVOTE: Specijal "Hari Poter 20. godišnjica: Povratak u Hogvorts" na HBO GO

B. J.

01. 01. 2022. u 11:31

TOG 16. novembra 2001. godine, prvi film o Hariju Poteru, pod nazivom "Hari Poter i kamen mudrosti", ugledao je svetlost bioskopskih dvorana. Nakon toga usledilo je još sedam nastavaka, rađenih prema romanima Dž. K. Rouling, a poslednji je prikazan 2011.

УЛОГЕ КОЈЕ СУ ИМ ПРОМЕНИЛЕ ЖИВОТЕ: Специјал Хари Потер 20. годишњица: Повратак у Хогвортс на ХБО ГО

Foto HBO

Kako su godišnjice prave prilike za okupljanje, tako je i ova, 20-godišnjica od prvog filma, okupila glavne glumce, Danijela Redklifa (Hari Poter), Emu Votson (Hermiona Grejdžer) i Ruperta Grinta (Ron Vizli), sa rediteljem Krisom Kolumbusom i ostatkom glumačke ekipe, dok se autorka Roulingova neće pojaviti.

Okupljanje je iznedrilo retrospektivni specijal "Hari Poter 20. godišnjica: Povratak u Hogvorts", koji ćemo tokom januara moći da pogledamo na HBO GO, nedugo nakon svetske premijere 1. januara 2022. godine. Priča o nastanku filmova iz poznate franšize biće prikazana kroz intervjue sa glumcima, koji će, kroz razgovore o sebi, odati i priznanje svim obožavaocima ovog vanvremenskog čarobnjaštva širom sveta.

Uz otkrivanje anegdota i događaja koji su se odvijali "iza scene", tokom snimanja svih osam filmskih nastavaka, videćemo i koliko su ove role promenile živote glavnog glumačkog trojca iz korena, jer su se godine sve troje, na snimanju prvog filma, kretale u rasponu od 11 do 13 godina. Franšiza je rađena čitavih 10 godina, što je, moramo priznati, veliki deo njihovih života.

Glavni junaci provešće nas kroz originalne setove ovih ostvarenja, direktno u Hogvorts, čuvenu školu za čarobnjaštvo i veštičarenje. U tizeru specijala pominje se i dugo iščekivano pismo, kao i najava okupljanja alumnija. "Čarolija se oseća u vazduhu s ovom fantastičnom glumačkom ekipom, jer se svi vraćaju kući na originalni set Hogvortsa, gde su počeli pre 20 godina" - rekla je izvršna producentkinja Kejsi Paterson, dodavši: "Uzbuđenje je opipljivo dok se pripremaju da povedu svoje obožavaoce na vrlo posebno i lično putovanje, kroz nastanak ovih neverovatnih filmova".

Specijalnom događaju pred nama pridružili su se i Helena Bonam Karter, Robi Koltrejn, Rejf Fajns, Džejson Ajsaks, Geri Oldman, Imelda Stanton, Tom Felton, Džejms Felps, Oliver Felps, Mark Vilijams, Boni Rajt, Alfred Enoh, Metju Luis, Evana Linč, Ijan Hart...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri