NAŠA "OAZA" BEZ ŠANSE ZA OSKAR: Objavljeni kandidati za najbolji strani film

A. P.

22. 12. 2021. u 19:46

AMERIČKA filmska akademija objavila je užu listu od 15 kandidata za 94. Oskar za najbolji internacionalni (strani) film, ali na njoj nažalost nema srpskog predstavnika, drame "Oaza" Ivana Ikića.

НАША ОАЗА БЕЗ ШАНСЕ ЗА ОСКАР: Објављени кандидати за најбољи страни филм

Foto promo

Među 15 filmova koji će se boriti za zlatnu statuetu nalaze se očekivani favoriti: "Najgora osoba na svetu" (Norveška), "Božja ruka" (Italija), Drive My Car (Japan), Flee (Danska), The Good Boss (Španija) i "Heroj" (Iran). Tu su još i predstavnici Austrije (Great Freedom), Belgije (Playground), Butana (Lunana: A Yak in the Classroom), Finske (Compartment No. 6), Nemačke (I`m Your Man), Islanda ("Jagnje"), Meksika (Prayers for the Stolen), Paname (Plaza Catedral).

Na široj listi kandidata je i predstavnik takozvane države Kosovo, film Bljerte Bašoli Hive ("Košnica"), priča o Fahriji Hoti, samohranoj majci koja uprkos preprekama stvara novi život za sebe i druge žene iz Velike Kruše.

Sa ove liste ostaće samo pet nominovanih filmova, koji će biti objavljeni 8. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (0)

IBRINA HELENA Lepa plavuša deceniju starija od njega - nije tipična žena fudbalera: Videla sam zlatan sat i veliki nos (FOTO)