PROMOCIJA KNJIGE GORANA LAZOVIĆA U KC "ČUKARICA" : "Planeta Jevtušenko" o velikom ruskom pesniku

D. B. M.

27. 11. 2021. u 13:18

U Kulturnom centru „Čukarica“ u sredu 1.decembra biće organizovano književno veče na kome će biti predstavljena knjiga „Planeta Jevtušenko“ Gorana Lazovića. Gosti promocije su profesor dr Mališa Stanojević, koji je napisao predgovor za ovu knjigu, i Vlada Kanić, kantautor.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ГОРАНА ЛАЗОВИЋА У КЦ ЧУКАРИЦА : Планета Јевтушенко о великом руском песнику

Vikipedija

Knjiga je nastala na osnovu razgovora Lazovića sa jednim od najvećih ruskih i svetskih pesnika. Po rečima Stanojevića „Jevgenij Jevtušenko je bio u dubokoj starosti kada je sa Goranom Lazovićem vodio duge i zanimljive razgovore. Istinoljubiv i pun samopouzdanja, tražio je u sagovorniku pesnika kome će otvoriti dušu.“

Knjizi je prethodio dokumentarni film „Svet bez granica – Jevgenija Jevtušenka” poznatog ruskog reditelja Aleksandra Jakova, koji je nedavno premijerno prikazan u Moskvi, u kome poznati poeta, svom prijatelju i pesniku Goranu Lazoviću, u dugim razgovorima vođenim u Jevtušehkovom domu u više navrata, otvara dušu i govori o intrigantnim događajima iz svog života, priča o poznatim ličnostima koje je sretao i sa kojima se družio, o ljubavi i ženama koje je voleo. 

Književnik, dramaturg i scenarista, Goran Lazović, autor je tridesetak knjiga koje su prevođene na ruski, francuski, italijanski, japanski, kineski, poljski, ukrajinski, jermenski i bugarski jezik. Dobitnik je Medalje „Sergej Jesenjin“ , za poeziju, 2017. u Moskvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)