ŽIVOTNA PRIČA "ČOVEKA PAUKA": "Čarobna knjiga" objavila nova izdanja stripova o popularnim starim i novim junacima

A. V. V.

16. 11. 2021. u 14:34

PRIČA o tinejdžeru Piteru Parkeru koji posle ujeda pauka postaje superheroj Spajdermen odavno je osvojila svet.

ЖИВОТНА ПРИЧА ЧОВЕКА ПАУКА: Чаробна књига објавила нова издања стрипова  о популарним старим и новим јунацима

Foto "Čarobna knjiga"

Međutim, domaći ljubitelji stripa sada će moći da uživaju u posebnim avanturama kroz istoriju čuvenog Marvelovog junaka. "Čarobna knjiga" objavila je nedavno strip pod nazivom "Spajdermen - Životna priča" u kojem je opisano 57 godina u životu "čoveka pauka". Od novih izdanja ove kuće, pred čitaocima je i Džonsonov "Betmen Zemlja jedan", zatim 21. tom Fosterovog "Princa Valijanta", a za najmlađe drugi deo "Nesavladivog" Paskala Žuslena.

Autori Čip Zdarski i Mark Begli "ispleli" su specifičnu priču o Spajdermenu u kojem su prikazali život popularnog junaka od početka njegove karijere superheroja do kraja.

Avanture "čoveka pauka" i njegovih najbližih čitaoci će pratiti od rata u Vijetnamu preko tajnih sukoba i građanskog rata, pa sve do konačne misije sedamdesetdvogodišnjeg Spajdermena.

Pred ljubiteljima "DC komiksa" je i knjiga "Betmen Zemlja jedan" iz pera Džefa Džonsona, koji je u ovom stripu osmislio nešto drugačiji svet Mračnog viteza u saradnji sa crtačem Garijem Frenkom. Brus Vejn u novim avanturama susreće sa mnogobrojim preprekama u pohodu da pronađe prave ubice svojih roditelja. Na svom putu, kako se navodi u najavi stripa, suočiće se sa starim i novim zlikovcima, i ne bi li ih savladao, moraće da uposli mrežu agenata i pomoćnika.

Foto "Čarobna knjiga"

 

Radnja 21. toma Fosterovog "Princa Valijanta", jednog od najuspešnijih stripova svih vremena, događa se u periodu od 1979. do 1980. godine kada Galan, najmlađi prinčev sin, kreće na putovanje kako bi postao pravi vitez. U ovoj epizodi, stari poredak je ugrožen, pošto je Val, ostavši bez Raspevanog mača, zatočen u berberskim rudnicima soli, dok kralj Artur ostaje prikovan za postelju i čeka se dan kada će svet ostati bez njega. Dok vladarev polubrat Mordred kuje zaveru da preuzme presto, za to vreme Aleta istražuje ubistvo u Kromvolu...

Foto "Čarobna knjiga"

 

Za najmlađe čitaoce "Čarobna knjiga" donosi i nastavak Žuslenovog "Nesavladivog", nesvakidašnjeg superheroja koji uvek stiže u pomoć udovicama u nevolji, unesrećenim siročićima, a uvek je tu i da spasava pse, mačke, gradonačelnikovog sina, ceo grad, ali i čitavu planetu. Osim toga, njegova supermoć dozvoljava mu i da slobodno putuje po stranicama stripa, poigravajući se sa vremenom i prostorom kao niko pre i posle njega.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna