"HAZARSKI REČNIK - LOVCI NA SNOVE" GOSTUJE U MOSKVI: Balet po motivima Milorada Pavića nastupa u Rusiji

V.V.S.

04. 11. 2021. u 14:42

BALET "Hazarski rečnik - Lovci na snove" (po motivima romana Milorada Pavića) , u režiji Livije Pandur i koreografiji Ronalda Savkovića, gostuje od 7. do 12. novembra u Moskvi na čuvenom Čehov festivalu.

ХАЗАРСКИ РЕЧНИК - ЛОВЦИ НА СНОВЕ ГОСТУЈЕ У МОСКВИ: Балет по мотивима Милорада Павића наступа у Русији

Foto: N. Skenderija

Ovaj moderni balet, čiji je predložak prepun simbola i bezgraničnih mogućnosti za pokret, telo i vizuelne efekte, početkom septembra izveden s velikim uspehom na muzičkom festivalu "Festival de Verano de Escorial", održanom u pozorištu - Auditorijum u Eskorijalu, vekovnom sedištu španskih kraljeva, nedaleko od Madrida.

U predstavi će nastupiti Sonja Vukićević, Sanja Ninković, Milica Jević Drndarević, Tijana Šebez, LJiljana Velimirov, Maja Stojakov, Olga Olćan Miljević, Ada Raspor, Dejan Kolarov, Milan Rus, Igor Pastor, Nikola Bjanko, Hoze Iglesijas, Miloš Živanović, Antonio Bibo.

Inače, 2019. godine balet je sa velikim uspehom nastupio na festivalima u okviru dvonedeljne južno američke turneje u Ekvadoru, Kolumbiji. Premijera u Narodnom pozorištu u Beogradu bila je 19. maja 2018.godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika