ŽIVOT NA OBODIMA RIA DE ŽANEIRA: Promocija knjige brazilskog pisca Marsela Santosa u Novom Sadu

S. B.

28. 10. 2021. u 18:41

NEPOSREDNO, otvoreno, uz čitanje odlomaka, mnoštva pitanja i srdačnog, sadržajnog razgovora, u novosadskoj knjižari „Bulevar buks“, brazilski pisac, Marselo Santos i prevodilac sa portugalskog jezika, Jovan Tatić, predstavili su roman „Favela: nepoznati svet“.

ЖИВОТ НА ОБОДИМА РИА ДЕ ЖАНЕИРА: Промоција књиге бразилског писца Марсела Сантоса у Новом Саду

Foto: S. B.

Autor, koji je odrastao upravo u divljem naselju grada karioka, karnevala i fudbala, a već osam godina živi i radi u Beogradu, znatiželjnim Novosađanima približio je poseban svet na obodima Ria de Žaneira kao i jedinstvene „zakone“ i pravila koja važe u favelama.

On je na srpskom jeziku, uz karakterističan, simpatičan naglasak, govorio o sopstvenom odrastanju, scenama iz ličnog iskustva od kojih su se tek poneke, veoma slične, pojavljivale u raznim štivima i filmskim zapisima. Veliki broj ljubitelja pisane reči, koji su poštovali bezbednosne mere protiv Kovida 19, pokazao je izraženi interes pa je predstavljanje knjige potrajalo dvostruko više od uobičajenog termina. Na kraju, usledilo je fotografisanje sa čitaocima uz neizostavni potpis na korice romana.ž

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna