"U RALJAMA" NOVE GENERACIJE: Premijera na sceni Beogradskog dramskog, u režiji Andreja Nosova

V.V.S.

21. 10. 2021. u 14:18

NOVI, ali poznati naslov na sceni Beogradskog dramskog: prema romanu Dubravke Ugrešić i u režiji Andreja Nosova u subotu, 23. oktobra, premijerno će biti izvedena predstava "U raljama života".

У РАЉАМА НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ: Премијера на сцени Београдског драмског, у режији Андреја Носова

Beogradsko dramsko pozorište

- Šta to znači biti mlada žena na Balkanu? Kako sa muškarcima? Kako naći svog idealnog tipa? Kako žena danas da bude srećna? - pitanja su koja u svojoj predstavi postavlja Andrej Nosov. - "U raljama života" je predstava o muškarcima, na kakve muke stavljaju žene, i sa kakvim mukama žene moraju da se nose... Nekadašnje ljubiće zamenili su instagram postovi, svet satkan u medijskoj kakofoniji i sve neke velike priče koje svako ima. Šta je na nekom jednostavnom čoveku željnom sreće? Može li se izaći iz takvog okvira? I zašto bi? I ko bi i kako? Kako u odnosu na film? Dosta drugačije, ova predstava nastaje tridest i više godina posle filma. Ona je čitanje neke nove generacije.

Dramatizaciju i adaptaciju teksta potpisuje Biljana Srbljanović, a u predstavi igraju: Iva Ilinčić (Štefica Cvek), Vesna Čipčić, Aleksandar Vučković, Luka Grbić, Dunja Stojanović, Vanja Nenadić, Miloš Petrović Trojpec i Marko Todorović.

Scenograf je Una Jankov, kompozitor Irena Popović Dragović, a scenski pokret uradila je Marija Milenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!