PROJEKAT "BUDUĆNOST EVROPE": Digitalizacija fotografija o životu studenata u Novom Sadu od 1961. godine

V.V.S.

18. 10. 2021. u 16:23

PROJEKAT "Oni žive - studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umetničke prakse", koji je započeo 2020. pod pokroviteljstvom programa Kreativna Evropa, od ove jeseni se realizuje i u Novom Sadu u saradnji sa Studentskom asocijacijom Univerziteta u Novom Sadu i pod pokroviteljstvom Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", a u okviru programskog luka "Budućnost Evrope" u cilju zvanične dopune programa "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

ПРОЈЕКАТ БУДУЋНОСТ ЕВРОПЕ: Дигитализација фотографија о животу студената у Новом Саду од 1961. године

KomunikArt

Arhivistička obuka, prikupljanje i digitalizacija fotografskog materijala o životu studenata u studentskim domovima u Novom Sadu od 1961. godine do danas, kao i aktivnosti vezane za rezidencijalne boravke para umetnik-kustos, koji će realizovati participativne projekte sa sadašnjim studentima, uključujući u umetničke radove i prikupljeni arhivski materijal, odvijaće se u periodu od 1. septembra 2021. do 30. aprila 2022. godine. Umetnički par iz Novog Sada čine Bojana Knežević i Vladimir Bjeličić.

Bivši i sadašnji stanari novosadskih studentskih domova svih generacija mogu da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom "Oni žive" o životu studenata u novosadskom kampusu, od kraja Drugog svetskog rata do danas. U obzir dolaze i već skenirane fotografije, fotografije u digitalnom formatu koje je moguće poslati putem mejla, kao i originalne fotografije, koje će nakon skeniranja biti vraćene vlasnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)