"AIDA" NA TVRĐAVI: Čuvena Verdijeva opera u srcu Novog Sada

M. J. M.

15. 09. 2021. u 10:37

SPEKTAKULARNIM izvođenjem Verdijeve opere "Aida", među zidinama Petrovaradinske tvrđave, Opera Srpskog narodnog pozorišta otvoriće 161. sezonu najstarijeg teatra u Srbiji.

АИДА НА ТВРЂАВИ: Чувена Вердијева опера у срцу Новог Сада

Foto V. Veličković/Promo

Večeras od 22.45, u odloženom prenosu možete da uživate u ovom nesvakidašnjem kulturnom događaju. Oko 3.000 gledalaca pod vedrim nebom će pratiti nastup velikog hora i orkestra, kao i gostujućeg dirigenta i solista kuće "Arena di Verona". Na sceni će biti više od 350 učesnika, kao i muzičara, članova hora, domaćih i međunarodnih solista, baletskih igrača i velikog broja statista za poznatu scenu marša vojnika.

Foto V. Veličković/Promo

- Biće to opersko iskustvo nalik onome u Verdijevo vreme, kada su se kalendari podešavali spram velikih premijera - kaže Aleksandar Stankov, direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta. Ova ustanova kulture, na temeljima tri velika jubileja, 160 godina pozorišta, 120 godina od smrti velikog kompozitora Đuzepea Verdija i 150 godina od praizvedbe "Aide", organizuje izvođenje ovog epskog operskog dela, onako kako je kompozitor zamislio - pod vedrim nebom.

- "Aida" je priča o strasti, koja ključa pod nebom Egipta, priča o sukobu dva carstva, dve religije, dva mentaliteta, ali pre svega, o sukobu dve zaljubljene žene - kaže reditelj Aleksandar Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju