"IGRAM SE I RAZMIŠLJAM" U TRCI ZA NAGRADU: Izdanje "Kreativnog centra" među najboljim evropskim udžbenicima za predškolce

D. B. M.

16. 08. 2021. u 15:16

KNjIGA "Igram se i razmišljam" Slavice Marković i Simeona Marinkovića, sa ilustracijama Nikole Vitkovića i Marka Šerera, u izdanju "Kreativnog centra" našla se u ovogodišnjem užem izboru za nagradu "Najbolji evropski udžbenik" (Best European Learning Materials Award- BELMA) u kategoriji materijala za predškolce, koju dodeljuju Frankfurtski sajam knjiga, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija (IARTEM) i Evropsko udruženje izdavača udžbenika (EEPG).

ИГРАМ СЕ И РАЗМИШЉАМ У ТРЦИ ЗА НАГРАДУ: Издање Креативног центра међу најбољим европским уџбеницима за предшколце

Kreativni centar

Svečano proglašenje pobednika tradicionalno se održava prvog dana Sajma knjiga u Frankufrtu, u prostoru Obrazovnog foruma. Ove godine zbog epidemiološke situacije nagrade će biti dodeljene 20. oktobra 2021, u 16 časova, na ceremoniji koja će biti održana preko aplikacije ZOOM.

"Igram se i razmišljam" je višenamenski radni materijal namenjen predškolcima koji se bavi osnovnim matematičkim pojmovima, ali istovremeno izlazi u susret i dečjoj potrebi za igrom i pokretom. Kroz 32 teme dete stiče potrebne matematičke kompetencije koje su mu važne za pripremu za polazak u školu. Novina koju ovaj materijal donosi jeste to što matematički pojmovi nisu dati samo apstraktno, već su povezani sa širim spektrom aktivnosti, kao što su vežbe oblikovanja, vežbe relaksacije, tradicionalne i savremene igre. Na taj način, pored intelektualne radoznalosti, zadovoljena je i dečja potreba za igrom, komunikacijom i telesnim pokretom. Uz svaku temu ponuđena su i pitanja za razmišljanje, motivacioni tekstovi koji mogu biti pokretač za istraživanje i razgovor, kao i brojni zanimljivi i podsticajni zadaci.

Inače, "Kreativni centar" je već sedam puta osvojio Nagradu za najbolji evropski udžbenik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili