IZLOŽBA VAJARKE MAŠE PAUNOVIć U GALERIJI `73: Skulpture kao živi organizmi

M.A.K.

10. 08. 2021. u 17:53

SKULPTURE vajarke Maše Paunović čine postvaku "Oslobađanje", koja će biti otvorena u Galeriji `73 na Banovom brdu, u četvrtak, 12. avgusta, u 19 časova.

ИЗЛОЖБА ВАЈАРКЕ МАШЕ ПАУНОВИћ У ГАЛЕРИЈИ `73: Скулптуре као живи организми

Galerija 73

Autorka koja  je diplomirala vajarstvo u klasi profesora Zorice Janković i  Miluna Vidića, na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, svoja dela radi u kamenu, drvetu i metalu.

Skulpture koje će izložiti su autobiografske, lične, intime, govore o osećanjima kroz koja prolazi, o oslobađanju emocije,materije oslobađanje od presije.

- Svaka pojedinacno individua za sebe, svaka ima svoju dinamiku i svaka od njih teži ka tome da se poveže sa prostorom oko sebe i da oslobodi svoje emocije i svoju energiju u bezpovratan proces razmene i povezivanja - objašnjava umetnica. - Ideja je da svaka skulptura predstavlja jedan živi organizam, koji ima svoju potrebu za razvojem, postajanjem, širenjem I kontaktom sa okolinom.

Do sada je Maša Paunović održala šest samostalnih izložbi i  učestvovala na više od 100 kolektivnih. Učestvovala je na simpozijumima u Sloveniji, Austriji, Italiji, Španiji, Portugaliji, Nemačkoj, Danskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Turskoj, Iranu i Južnoj Koreji. Izložba u Galeriji `73 će trajati do 24. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)