BEZ "JUŽNOG VETRA" U NIŠU? Reditelj povukao nastavak svog hita sa predstojećih filmskih susreta

M. N. M.

01. 08. 2021. u 22:29

DOMAĆU premijeru "Južni vetar: Ubrzanje" neće imati u Nišu, jer će umesto njega manifestaciju otvoriti biografska drama "Toma" Dragana Bjelogrlića i Željka Joksimovića.

БЕЗ ЈУЖНОГ ВЕТРА У НИШУ? Редитељ повукао наставак свог хита са предстојећих филмских сусрета

Miodrag Radonjić i Miloš Biković / Foto N. Miščević

Miloš Avramović, reditelj drugog dela velikog bioskopskog hita saopštio je na svom instagram-profilu da organizatori nisu ispunili zahteve koje su tražili, zbog čega je povukao svoj film sa programa Filmskih susreta.

- Naš jedini zvaničan zahtev ili uslov od samog početka bio je da otvorimo festival zbog svega što smo uradili za festival i kinematografiju sa prvim delom. Smatram da smo to zaslužili - piše Avramović, izražavajući žaljenje "prijateljima iz Srbije, a posebno iz Niša", zbog toga što neće biti prikazan na glumačkom festivalu, i dodaje:

- "Umetnički savet" festivala je smatrao da ta čast treba da pripadne drugom filmu i mi tu odluku poštujemo. Planirali smo da napravimo veliku "Južni vetar" žurku, ali ništa od toga. Obećavam da ćemo smisliti neki drugi način da se odužimo publici. Molim vas za razumevanje zato što ne mogu da dozvolim da neko ponižava mene, ekipu i da se sprda sa ogromnim trudom koji je uložen u ovaj film.

Umetnički direktor Susreta, glumac Vladan Živković pak, kaže da su ekipi filma, koja je u svojoj prijavi napisala da je njihov uslov da otvore festival, ponudili da budu prikazani iste večeri kad i "Toma", ili neke druge, ali nisu prihvatili - te da ni organizatori festivala koji slavi glumce, nisu želeli da popuste pritisku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju