RETROSPEKTIVA BRAJANA RAŠIĆA: U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin izložba jednog od najpoznatijih rok fotografa današnjice

V.V.S.

19. 07. 2021. u 12:35

U OKVIRU postavke "Pod sjajem zvezda - izložba fotografija Brajana Rašića", koja je u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, 22. i 29 jula, biće organizovana kustoska vođenja kroz izložbu, o kojoj će govoriti kustoskinja Ivana Arađan, istoričarka umetnosti iz Narodnog muzeja Zrenjanin.

РЕТРОСПЕКТИВА БРАЈАНА РАШИЋА: У Салону Народног музеја Зрењанин изложба једног од најпознатијих рок фотографа данашњице

Narodni muzej Zrenjanin

Izložba "Pod sjajem zvezda - Izložba fotografija Brajana Rašića", kroz više od stotinu fotografija na kojima su muzičke zvezde koje je fotografisao Rašić poslednje četiri decenije, predstavlja prvu retrospektivu ovog fotografa koja je priređena na području bivše Jugoslavije.

Branislav Brajan Rašić, jedan je od najpoznatijih svetskih rok fotografa današnjice. Karijeru je započeo u jugoslovenskom muzičkom časopisu "Džuboks", 1979. godine. Odlazi u Englesku, gde je od 1980. godine radio kao ekskluzivni fotograf agencije Rex Features. Mnogi popularni izvođači i muzičke ikone iz sveta pop, rok, džez, kantri i bluz muzike ovekovečeni su njegovom kamerom: Frenk Sinatra, Čak Beri, Dejvid Bouvi (David Bowie), Tina Tarner (Tina Turner), Ejmi Vajnhaus, Robi Vilijams, Madona, bendovi The Rolling Stones, U2 i mnogi drugi. Fotografije muzičkih zvezda Brajana Rašića nalaze se u magazinima, knjigama, na naslovnim stranama muzičkih albuma, izložbama koje se priređuju širom sveta, dok te fotografije ekskluzivno poseduje vodeća svetska agencija Getty Images. U svojoj karijeri dugoj četiri decenije, fotografisao je muzičke svetske zvezde na preko 8000 koncerata.

Izložba će biti dostupna publici do kraja avgusta. Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i verske zajednice i Grad Zrenjanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!