PRIČA O PISANJU SCENARIJA: U okviru Pratećeg programa Somborskog filmskog festivala održana prezentacija izdavaštva Filmskog centra Srbije

V.V.S.

16. 07. 2021. u 12:12

U PRATEĆEM programu Trećeg somborskog filmskog festivala, koji u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor traje od 13. do 16. jula, u Atrijumu Gradske kuće održana je prezentacija izdavaštva Filmskog centra Srbije.

ПРИЧА О ПИСАЊУ СЦЕНАРИЈА: У оквиру Пратећег програма Сомборског филмског фестивала одржана презентација издаваштва Филмског центра Србије

Somborski filmski festival

Ovom prilikom, predstavljeno je i najnovije kapitalno izdanje "Robert Meki: Priča - sadržaj, struktura, stil i principi pisanja scenarija", a o knjizi su govorili Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, i Miroljub Stojanović, urednik izdavaštva u FCS-u.

Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, o ovom kapitalnom izdanju je rekao:

- Ovo je prvi put da je na južnoslovenskim jezicima uopšte prevedena ova knjiga. Ona puno znači Filmskom centru Srbije, ali sam siguran da će značiti i budućim generacijama, i to ne samo ljudima koji žele da pišu o filmu. Značiće scenaristima, ljudima koji žele da se bave pisanjem priča i novela, filmskim kritičarima. Toliko je inspirativna i motivišuća, laka za čitanje, i jedna je od najprodavanijih ikada na temu priče i analize priče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture