TREĆI "ILUSTROFEST" ISPRED PAVILJONA "CVIJETA ZUZORIĆ", OD 16. DO 23. JULA: Rekordni broj kandidata

M.A.K.

13. 07. 2021. u 16:36

JEDINSTVENI festival ilustracije u zemlji i regionu,"Ilustrofest", koji će biti održan od 16. do 23.juna, oborio je sopstveni rekord po broju prijavljenih: 350 kandidata iz 30 zemalja sveta, sa više od 3.000 radova!

ТРЕЋИ ИЛУСТРОФЕСТ ИСПРЕД ПАВИЉОНА ЦВИЈЕТА ЗУЗОРИЋ, ОД 16. ДО 23. ЈУЛА: Рекордни број кандидата

Ilustrofest

Stručni žiri činili su, uglavnom, laureati prošlogodišnje smotre - Miloš Desko Ćosović (dobitnik Grand Prija) iz Srbije,  Tamara Rimele, Brigita Klajnšek, Nebojša Cvetković i Ivana Simić. Oni su u pet kategorija - ilustracije u knjigama, ilustracije u magazinima (štampanim i on-line izdanjima), ilustracije u dizajnu i  industriji reklama, lični projekti i ilustracije za društveno-odgovorne projekte - odabrali 114 autora iz 23 zemlje.

Njihovi radovi će se naći na velikoj međunarodnoj izložbi najboljih ilustratora i ilustracija koja će biti otvorena 16. jula u 20 časova na Kalemegdanu na platou ispred Paviljona Cvjeta Zuzorić. Selekciju tako čine najbolji ilustratori iz  Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Italije, Španije, Nemačke, Poljske, Ukraine, Moldavije, Rusije, Irana, , Kazahstana, Turske, Egipta, Sjedinjenih Američkih Država, Kolumbije , Kanade, Kube i Brazila.

Na svečanom otvaranju  biće dodeljene i nagrade najboljim ilustratorima u svih pet festivalskih kategorija kao i Grand Pri. I ove godine biće organizovan Bazar ilustracije, na kome će mladi umetnici izlagati i prodavati ilustracije ali i ilustrovane predmete : nakit, torbe, majice, posuđe, rokovnike, plakate...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024