VIRTUELNA IZLOŽBA PRODAJNE GALERIJE BEOGRAD: "Slikarsko-grafički putopisi" Slađane Marinković

M.A.K.

07. 07. 2021. u 17:28

DELA u tehnici akvatinte i bakropisa, ali i slikarska ostvarenja, Slađana Marinković pšredstavlja na aktuelnoj, virtuelnoj izložbu Prodajne galerije Beograd (http://vi.galerijabeograd.org/).

ВИРТУЕЛНА ИЗЛОЖБА ПРОДАЈНЕ ГАЛЕРИЈЕ БЕОГРАД: Сликарско-графички путописи Слађане Маринковић

Prodajna galerija Beograd

Pejzaž je tematski okvir koji povezuje dela sa postavke nazvane  "Slikarsko-grafički putopisi".  Autorka se fokusira na na motive drveta, šume,  beleži usamljene predele bez ljudskog prisustva.

Prema rečima umetnice, pažljivim posmatranjem prirode u različitim dobima godine, dana ili vremenskim prilikama generiše se stvaralački impuls kao inicijalni momenat za "istraživanje likovnih mogućnosti, prenosa doživljenog ushićenja i strahopoštovanja prema prirodi kao veličanstvenoj tvorevini".

Rođena u Krupnju, 1982. godine, Marinkovićeva je diplomirala 2007. na Fakultetu likovnih umetnosti, odsek grafika, u klasi profesorke Katarine Zarić.  Učestvovala je na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Moskva, Majami, Urbino, Rim, Patra, Pariz, Beograd, Novi Sad, Banjaluka...). Dobitnica je treće nagrade na 8. EX YU konkursu za grafiku ( 2014.), nagrade Oktobarskog salona i Narodnog muzeja Šabac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024