VELIKI IZDAVAČI NEĆE TRAMPOVE MEMOARE: Bivši američki predsednik piše "knjigu svih knjiga"

D. B. M.

16. 06. 2021. u 17:17

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp najavio je da piše memoare, koji će biti "knjiga svih knjiga", ali velike izdavači tvrde da ne žele da ih objave zato što je malo verovatno da će biti činjenično tačna. Kada je Tramp u januaru napustio belu kuću "Vašington post" je objavio da je tokom mandata izneo 30.573 lažnih ili obmanjujućih tvrdnji.

ВЕЛИКИ ИЗДАВАЧИ НЕЋЕ ТРАМПОВЕ МЕМОАРЕ: Бивши амерички председник пише књигу свих књига

Foto: EPA

Iako se nekadašnji američki predsednici tradicionalno obraćaju memoarima kada napuste funkciju, kao što je učinio Barak Obama nakon dva mandata, a knjige o Trampu su se pokazale kao zlatni rudnik, američki izdavači ne žele da štampaju delo 45. predsednika SAD.

Kako pišu američki mediji, Tramp je protekle nedelje izjavio da je odbio dva ugovora koje su mu ponudili izdavači, ali ih nije imenovao.

-Još ne želim dogovor - rekao je. - Pišem ludo, a kad za to dođe vreme videćete knjigu svih knjiga.

"Njujork tajms" piše da pojedini izdavači sumnjaju u istinitost napisanog, jer "Tramp čak ne može da prizna da je izgubio izbore". Citiran je drugi izdavač koji je rekao da je "skeptičan" prema Trampovoj tvrdnji da je imao dve ponude: "Prevario je toliko izdavača pre nego što se kandidovao za predsednika, niko od velike petorke više ne bi sarađivao sa njim."

"Politiko" je objavio da "Pingvin", "Rendom Haus", "Harper Kolins", "Makmilan" i "Sajmon i Šuster" ne žele da objave Trampovu knjigu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024