"GLUMIJADA" U DEČJEM KULTURNOM CENTRU: Na Međunarodnom festivalu dečje dramske igre predstaviće se mališani iz Srbije i regiona

V.V.S.

09. 06. 2021. u 17:15

MEĐUNARODNI festival dečje dramske igre "Glumijada", održaće se od 11. do 13. juna, u Dečjem kulturnom centru Beograd.

ГЛУМИЈАДА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ: На Међународном фестивалу дечје драмске игре представиће се малишани из Србије и региона

Dečji kulturni centar

Na festivalu će se predstaviti deset škola glume iz Srbije i regiona, koje pohađaju deca uzrasta od ćetiri do devetnaest godina. Polaznici će izvesti predstave "Pidžama za šestoro'', "Tri praseta na više načina i sa puno začina", "Deca Pavlove ulice", "Mali princ", "Stilske igre i bonton", "Devojčica sa šibicama", "Lepotica i zverka", "Skrovišta slobodišta", "Red Hat" i druge.

Pored pozorišnih predstava, održaće se lutkarske, muzičke i literarne radionice za decu, kao i radionice za pedagoge kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije po metodologiji projekta "Mlado pozorište u pokretu". Radionicu kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije vodiće Teodora Munteanu - baletska solistkinja dečje komične opere Bukurešt, Ivana Tabori Obradović, urednica scenskih programa u Dečjem kulturnom centru Beograd, Dragana Stanisavljević, baletski pedagog Baletskog studija DKCB, glumac i reditelj Pol Leonard Marej i glumica Tijana Kesić Stamenković.

Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i književnost kod dece i mladih. Ulaz za predstave je slobodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega