IZLOŽBA "SICILIJA, NJENO SRCE. OMAŽ LEONARDU ŠIŠI": U Italijanskom institutu za kulturu , od 8. juna do 2. jula u Beogradu

V.V.S.

07. 06. 2021. u 15:15

POVODOM sto godina od rođenja Leonarda Šaše, jednog od najvećih italijanskih i evropskih intelektualaca 20. veka, Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa Fondacijom Leonardo Šaša predstavlja izložbu fotografija "Sicilija, njeno srce. Omaž Leonardu Šaši" koja sadrži pedeset fotografija na kojima je predstavljen Šaša u svom rodnom Rakalmutu i u raznim periodima svog života.

ИЗЛОЖБА СИЦИЛИЈА, ЊЕНО СРЦЕ. ОМАЖ ЛЕОНАРДУ ШИШИ: У Италијанском институту за културу , од 8. јуна до 2. јула у Београду

Italijanski institut za kulturu

Izložba se otvara 8. juna u Italijanskom institutu za kulturu u prisustvu ambasadora Italije u Srbiji Karla Lo Kaša, Vita Katalana, unuka Leonarda Šaše i Roberta Činkote, direktora Instituta.

Leonardo Šaša (1921 - 1989), pisac, novinar, esejista, dramski pisac i pesnik, ali i političar i predavač, kritičar umetnosti, decenijama je bio jedan od protagonista intelektualnog života Italije. Jedan od najvećih i najuticajnjih italijanskih intelektualaca u 20. veku. Kao pripovedač debitovao je knjigama posvećenim njegovoj Siciliji i uvek je nastojao da objasni tajne i mehanizme moći. Šašina dela su prevedena u celom svetu i nastavljaju da očaravaju i privlače na hiljade čitalaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)