DUŠA NA PLATNU: Večeras izložba u "Singidunumu"

V. V. S.

07. 06. 2021. u 09:04

IZLOŽBA "Mapiranje duše - kroz prostor i vreme" Marine Kocareve Ranisavljev, dobitnice Velike nagrade 52. Majskog salona ULUPUDS, otvara se večeras u Galeriji "Singidunum".

ДУША НА ПЛАТНУ: Вечерас изложба у  Сингидунуму

Arhiva

Kako se navodi, postavka objedinjuje nekoliko stvaralačkih opusa autorke, a ono što ih povezuje su "izmeštanje, kontinuitet i stvaranje". Izmeštanje je prostorno, vremensko, ideološko. U idejnom i kreativnom smislu, izmeštanje se odnosi i na postupak "dekonstrukcije" koji je zaokuplja od samog početka bavljenja modnim dizajnom, do danas kada to prenosi i u oblast štafelajnog slikarstva i multimedijalnih projekata. Dekonstrukcija kao uzrok promene značenja i pomeranja sa funkcionalnog i estetskog na koncept. Kao i u teoretskom radu (dobitnica je nagrade "Pavle Vasić" za knjigu "Moda i odevanje") i ovde stavlja fokus na psihosociološki aspekt, ali i na strukturalne i simboličke promene koje nastaju na relaciji subjekat - telo - odeća.

Autorka povezuje raznovrsne aspekte svog stvaralačkog rada i ostvaruje sintezu kroz ambijentalnu izložbu eksponata čije je polazište u okvirima mode, a ishodište u oblasti kompleksnog likovnog događaja. Izložba je otvorena do 19. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!