TREĆA SREĆA ZA DUVAČE BEOGRADSKE FILHARMONIJE: Na repertoaru "Čarobna frula" i "San letnje noći"

D. B. M.

02. 06. 2021. u 16:19

DUVAČKI ansambl Beogradske filharmonije sutra i prekosutra priprema pravu koncertnu poslasticu. Na repertoaru su remek-dela klasične muzike "Čarobna frula" i "San letnje noći" u interesantnim aranžmanima.

ТРЕЋА СРЕЋА ЗА ДУВАЧЕ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ: На репертоару Чаробна фрула и Сан летње ноћи

Beogradska filharmonija

Klarinetista Ognjen Popović zajedno sa svojim kolegama priprema koncert koji je tokom ove sezone već dva puta bio zakazan, ali zbog aktuelne situacije nije bio održan u prethodnim terminima. Zato će prva nedelja juna biti treća sreća za lepršave i romantične melodije Mocarta i Mendelsona među kojima je i čuveni "Svadbeni marš".

- "Čarobna frula i "San letnje noći" su remek-dela klasične muzike. Njihova lepota i značaj ih svrstavaju među najsjajnije muzičke bisere uopšte. Samim tim, uvek predstavljaju poseban izazov i užitak, kako za izvođače, tako i za publiku. Postoji mnogo paralela koje povezuju Mocarta i Mendelsona. Obojica su bili vunderkindi i još od najranijeg detinjstva komponovali svoja prva dela i briljantno svirali klavir - rekao je Ognjen Popović.
Uz Ognjena Popovića na koncertu nastupaju Stana Krstajić (flauta), Sanja Romić (oboa), Petar Vucelić (oboa), Mihailo Samoran (klarinet), Nenad Janković (fagot), Dušan Petrović (fagot), Nikola Ćirić (horna), Gordana Stojnić (horna) i Srđan Đorđević (kontrabas).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati