ŠTA KRIJE MRAK POZORNICE: Serija "V (fau) efekat", od 10. februara, na Superstar TV

J. BANjANIN

10. 02. 2024. u 05:00

NOVA serija pod misterioznim imenom "V (fau) efekat" stiže 10. februara, vikendom, u 21.00, na kanal Superstar TV. Pod rediteljskom palicom Gordana Kičića i Đorđa Markovića nastalo je osam uzbudljivih epizoda, hitmejker Đorđe Milosavljević i ovog puta je kreator i scenarista, koscenarista je Maja Todorović, a iza ovog TV projekta stoje produkcijska kuća Firefly i "Telekom Srbija".

ШТА КРИЈЕ МРАК ПОЗОРНИЦЕ: Серија В (фау) ефекат, од 10. фебруара, на Суперстар ТВ

Foto Firefly productions

- Već sam igrao u svojoj režiji u "Realnoj priči" i "Mama i tata se igraju rata", pa imam iskustva i nije mi bilo mnogo čudno, ali je ovo prvi put da sam radio seriju koju nisam producirao, nisam je pisao niti kreirao. Pozvan sam da je režiram, pa mi je bio izazov da radim materijal koji nisam "rodio" (smeh). Ali, bilo je i veliko zadovoljstvo jer su Đorđe Milosavljević i Maja Todorović kao scenaristi odradili odličan posao i bio sam uzbuđen da napravimo veliku podelu sa mnogo glumaca i stvorimo veliko pozorište - objašnjava Gordan Kičić i dodaje šta znači naziv serije "V (fau) efekat".

- Fau efekat je Brehtov princip primenjiv u njegovim tekstovima i znači faktor otuđenja gde se glumci na neki način malo distanciraju od teksta, imaju otklon i sa strane igraju predstavu bez nekih emotivnih katarza. To se i objašnjava u seriji. "V efekat" je naša verzija, odnosno princip čoveka koji je pisao sve komade u tom našem izmišljenom pozorištu.

Serija nas vodi u Savremeni teatar, u kojem su u toku pripreme za dugoočekivanu premijeru komada "Slučaj Bertolda B.". Na premijeru stižu sve važne zvanice, novinari, kritičari, ali i ministar kulture, čiji sin igra glavnu ulogu. Predstava se odigrava uspešno i gromoglasan aplauz se prolomi salom, a onda nastaje muk - poznati glumac umire na sceni dok izvodi scenu samoubistva.

Pored trilerskog zapleta i potrage policijske inspektorke Sorge (Milica Janevski), koja istražuje misteriozne zločine u stilu Agate Kristi zajedno sa inspektorom Žarkovićem iz vojne bezbednosti (Radovan Vujović), pratićemo priču sa ironičnim i crnohumornim pogledom na pozorišni život, umetnike i njihove sudbine.

Kroz imaginarnu priču stvarnog zločina, pratimo misterioznu potragu punu strahova, intriga i laži. Šta se dešava kada se spusti zavesa? Ko su glumci kada skinu maske? Da li je teatar mesto duhovnog uzdignuća ili pozornica koja krije mračne tajne?

Glumačku podelu čine i Vojislav Brajović, Gordan Kičić, Pavle Mensur, Jovana Gavrilović, Izudin Bajrović, Nada Šargin, Radoje Čupić, Dubravka Kovjanić, Petar Benčina, Miloš Đorđević, Aleksandar Srećković, Mladen Andrejević, Bojana Stefanović, Miodrag Miki Krstović i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!