"PLAVA KRV" IDE U PENZIJU: Završava se jedan od najdugovečnijih policijskih krimića u istoriji televizije

N. DRAŽOVIĆ

26. 11. 2023. u 19:00

TRILER "Plava krv", nominovan za nagradu Emi, posle 14 sezona i 15 godina emitovanja zvanično se oprašta od publike i odlazi u penziju.

ПЛАВА КРВ ИДЕ У ПЕНЗИЈУ: Завршава се један од најдуговечнијих полицијских кримића у историји телевизије

Foto Star

Serijal koji je čuvenog Magnuma, glumca Toma Seleka, dobitnika priznanja Emi i vlasnika verovatno najčuvenijih brkova u istoriji televizije, vratio na mali ekran, odlukom produkcije završiće se sa 26 epizoda predstojećeg 14. ciklusa. Publiku u Srbiji, to međutim ne bi trebalo mnogo da brine, jer se na kanalu Star krajm, radnim danima, od 14.30 (dve epizode) trenutno prikazuje šesta sezona popularne krimi drame, tako da nam ostaje još sasvim dovoljno vremena za druženje sa policijskim inspektorom Frenkom Reganom i njegovom ekipom.

Odluka produkcije da "Plavu krv" pošalje u penziju došla je malo iznenađujuće, jer je samo nekoliko meseci ranije seriji odobren 14. ciklus. Ako se u obzir uzme stabilan rejting i činjenica da su procedurali ovog tipa večite "zlatne koke" TV programa, jer uvek mogu iznova da se gledaju, rešenje da Frenk Regan vrati svoju značku, pištolj i uniformu može se opravdati jedino razlogom da je 14 sezona za šefove studija Si-Bi-Es, koji potpisuje ovaj policijski krimić, bilo sasvim dovoljno.

- "Plava krv" će zauvek biti voljeni deo nasleđa Si-Bi-Esa, i jedan od pobedničkih stubova na kojima počiva naša kompanija, sa ogromnom bazom gledalaca i strastvenih obožavalaca - istakli su u zajedničkoj izjavi Ejmi Rajzenbah i Dejvid Štaf, direktori produkcijske kuće Si-Bi-Es, dodajući da duguju veliku zahvalnost autoru serije Leonardu Goldbergu, kao i neverovatnoj glumačkoj ekipi koju je predvodio Tom Selek.

Selek, koji tumači porodičnog patrijarha Frenka Regana, odao je počast seriji i godinama koje je proveo u vodećoj ulozi.

- U proteklih 15 godina raditi zajedno sa neverovatnim glumcima, piscima, producentima, rediteljima i ekipom "Plave krvi" bilo je ostvarenje sna i zahvalan sam što sam bio deo ovog izuzetnog tima u više od 275 epizoda - istakao je Selek.

Finalna 14. sezona na male ekrane u SAD stiže početkom sledeće godine i emitovaće se u dva dela. Prvih 10 epizoda gledaoci će moći da pogledaju u februaru, a preostalih 16, uz koje ćemo se i oprostiti od "Plave krvi", biće prikazano na jesen 2024.

Sa obnovom za 14. sezonu, drama o porodici Regan čiji su članovi generacijama radili, a neki još rade u njujorškoj policiji, "Plava krv" postala je druga najduža serija koja se i dalje emituje na američkom Si-Bi-Esu. Ispred nje je samo krimi saga "Mornarički istražitelji", koja je nedavno obezbedila 21. sezonu, a koju takođe pratimo na Star kanalima.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave