MESTO ZA HEROJE: "Deca zla" prva srpska serija na platformi HBO maks

J. B. L.

05. 11. 2023. u 12:18

PRVA srpska serija koja se našla na striming platformi HBO maks je dugoočekivani triler "Deca zla".

МЕСТО ЗА ХЕРОЈЕ: Деца зла прва српска серија на платформи ХБО макс

Foto Firefly Productions

Ekranizacija prvog romana pisca i sudije Miograda Majića, koju čini 10 uzbudljivih epizoda, dostupna je u celini, od 2. novembra, i u svetu i kod nas. Scenaristi su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, dok je režija poverena Ivanu Stefanoviću i Vladimiru Tagiću, a seriju su producirali "Telekom Srbija" i produkcijska kuća "Fajerflaj".

Radnja ovog trilera smeštena je u Beograd, gde se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo istaknutog političara. Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi stari dukat u njegovoj ruci, otvara se niz pitanja i događaja koji moraju biti rešeni.

Potraga za ubicom nas uvodi u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike. Iako to prvobitno ne želi, Nikola Bobić postaje advokat optuženog, a kako istraga napreduje, ulazi u opasnu igru koja će mu zauvek promeniti život.

Ovo je priča koja se tiče svih nas, jer ćemo u njoj pronaći obrise naše društvene stvarnosti, ali, što je još važnije, pronaći izgubljeno zrno nade - čak i u društvenom sistemu duboko ogrezlom u korupciju ima mesta za heroje.

Vizije, halucinacije i proviđenja deo su ove priče i donose elemente fantazije u sirovi krimi triler koji se događa na ulicama Beograda. Sam grad sa skrivenim mestima koja pomažu junacima da uspeju u svojim namerama, postaje vrlo bitan i razvija atmosferu misterije u kojoj potraga za ubicom postaje metafora potrage za istinom.

- Izvanredno ispričana priča sa znalački raspoređenim zamkama i nepredvidivim rešenjem na samom kraju. Odlično napisan triler - rekao je o knjizi "Deca zla" poznati scenarista Siniša Pavić.

Publika će konačno imati prilike da pogleda ovu seriju, čije snimanje je započeto u proleće 2021. godine, a premijera je najavljivana do kraja 2022.

Glumačku postavu čine Radovan Vujović, Milica Janevski, Jovana Stojiljković, Zoran Cvijanović, Slaven Došlo, Nikola Kojo, Anica Dobra, Peđa Marjanović, Miodrag Dragičević, Bojan Dimitrijević, Radomir Nikolić i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!