VESTERN NA SRPSKI NAČIN: Snima se nova serija "Sumpor" u režiji Milorada Milinkovića, kao nastavak filma "Što se bore misli moje"

J. B. L.

05. 11. 2023. u 11:28

UBRZO posle beogradske premijere politički triler "Što se bore misli moje", o knezu Mihailu Obrenoviću i njegovom tragičnom kraju 1868. godine, postao je srpski kandidat za prestižnu nagradu Oskar za najbolji strani film. Iako je deo filmske ekipe već u Americi, reditelj ovog ostvarenja, Milorad Milinković, prošle nedelje počeo je snimanje nove serije "Sumpor", koja je donekle nastavak filma.

ВЕСТЕРН НА СРПСКИ НАЧИН: Снима се нова серија Сумпор у режији Милорада Милинковића, као наставак филма Што се боре мисли моје

Foto Branko Puzović

- Serija i ima i nema veze sa filmom, radnja se dešava 21 godinu kasnije, a zadržali smo neke izmišljene likove i nekoliko stvarnih istorijskih ličnosti koje su naravno preživele. Za razliku od "Što se bore misli moje" akcenat nije na istorijskom događaju već je "Sumpor" klasičan triler, dakle potpuno izmišljena priča koja se oslanja na istorijske okolnosti - kaže za "TV novosti" Milorad Milinković.

Ekipe iza i ispred kamere ostale su skoro iste. Producenti serije su "Telekom Srbija" i "Svemir zeka", scenaristi su Dragoljub Stojković i Milorad Milinković, direktor fotografije je Dalibor Tonković, kostimograf je Dragica Laušević, a jedina razlika u odnosu na film je scenograf Ivana Protić, koja je na Ubu izgradila pravi mali grad s kraja 19. veka. Snimanje devet epizoda, koliko je planirano da serija ima, trajaće do proleća sledeće godine na Ubu, Topčideru, Dolovu, Kulpinu...

Od poznatih likova ponovo ćemo videti Anastasa Jovanovića, koga je igrao Ljubiša Savanović, a sada Voja Brajović. U glumačkoj podeli ostali su Nebojša Dugalić (Milivoj Petrović Blaznavac), Jana Ivanović, koja je bila kneževa voljena Katarina Konstantinović, a tu su i Maja Čampar, Marko Gvero, Luka Grbić, Filip Hajduković...

FOTO: Promo

Dragan Mićanović i Jana Ivanović u filmu "Što se bore misli moje"

Kako bi se bolje razumela serija "Sumpor", važno je znati, dodaje reditelj, da je to već period kada kralj Milan, Mihailov sinovac i naslednik, abdicira u korist sina Aleksandra Obrenovića.

- Vlast se menja, što je važno, jer se vraćaju radikali, i zanimljivo, zato što jedan od glavnih junaka, čelni policajac u gradu očekuje da bude smenjen. Zato mora brzo da dela i rešava slučajeve dok ne zataškaju događaje. Dakle, imamo dvojicu glavnih junaka, policajca pred penzijom, Đorđa Čogurića, koga ponovo glumi Miloš Timotijević, a propalog advokata Andriju Kusturića igra Petar Strugar. Andrija je bivši radikal koga je Čogurić svojevremeno hapsio, ali sada su sticajem okolnosti prinuđeni da zajedno rade na slučaju jer obojici manje-više život zavisi od toga - ističe Milinković.

Foto: Tanjug

reditelj Milorad Milinković

Osim trilera i potrage za ubicom, biće i ljubavnih priča u seriji.

- Zadržali smo to da je Čogurić u čudnoj vezi sa vlasnicom javne kuće, Muti, koju je igrala Nina Nešković, ali pošto je sada starija taj lik tumači Mariana Aranđelović. Dešava se još jedna zanimljiva priča između jedne od njenih zaposlenih i Kusturića, koji ima ženu i troje dece, ali se razvodi - priča nam reditelj. - Svi se na setu šalimo da smo na ivici vesterna jer to je ta moda, a imamo i pištolje i finalni obračun.

Kada budete gledali, videćete zašto se serija zove "Sumpor". Možda je najbolji odgovor zato što atmosfera smrdi na pokvarena jaja, kaže za kraj Milinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)