GLASAJTE ZA: Milicu Janevski i Igora Đorđevića, zvezde serije "Bunar"

J. B. L.

26. 09. 2023. u 14:54

KANDIDATI za nagradu "Zlatna antena" za najbolji glumački par, koju "Novosti" dodeljuju u okviru 13. FEDIS festivala, jesu Milica Janevski (37) i Igor Đorđević (44), kao Doplerka i Radomir u seriji "Bunar".

ГЛАСАЈТЕ ЗА: Милицу Јаневски и Игора Ђорђевића, звезде серије Бунар

Foto Produkcija Film danas

Malo kom glumcu je pošlo za rukom ono što je Igoru Đorđeviću u drami "Bunar", gde je objedinio funkcije scenariste, uz Natašu Drakulić, glavnog glumca i reditelja, uz Mašu Nešković, i prikazao nam rodnu Šumadiju iz sasvim drugačije perspektive.

- Video sam to, u stvari, kao splet okolnosti koji sam iskoristio. Karte su tako podeljene, dobio sam štihove, i bilo je nepametno da ne odigram tu ruku. Dobio sam mogućnost da uradim seriju kakvu bih voleo da gledam – istakao je za "TV Novosti" Igor Đorđević.

- Ako ćemo analogiju da isteramo do kraja, karte je podelio producent Predrag Gaga Antonijević, koji je imao svoje razloge da me ohrabri da igru prihvatim. Nataša Drakulić, kada sam već upao u igru, došla je i posložila mi te karte u ruci. Naravno da sam mogao da kažem "ne, nisam dramaturg, nisam reditelj, već glumac, sa relativno pristojnom reputacijom. Zašto bih sebe trošio na nešto što objektivno nije moj posao?". Ali se bojim da takvu odluku nikad ne bih zaboravio – dodao je u istom razgovoru Đorđević.

Foto Produkcija Film danas

Serija "Bunar" je drama egzistencijalizma, potraga za smislom i odgovorom zašto zapravo postojimo na ovom svetu. Glavni junak, profesor filozofije Radomir, od najlepšeg, najlogorečnijeg, svemuštog, omiljenog u medijima, pisca kultne knjige, preko noći, zbog jednog kobnog događaja, postaje neko drugi.

Odlazi u rodno selo, u centru Karađorđeve Srbije, koje više nije onakvo kakvim ga pamti. Tu se Radomirov život ukršta sa mnogim zaboravljenim, ali i novim, nepoznatim licima... Susret sa Doplerkom, koju je dočarala Milica Janevski, odvešće Radomira na put koji neće moći ni da sagleda.

Foto Branimir Milovanović

Iako uspešna, ostvarena i ambiciozna, Doplerka je pobegla na selo, u šumu, kako bi se susrela sa samom sobom.

- Kada smo Igor i ja radili "Kosti", sećam se da smo išli jednog dana na snimanje u Banjaluku, što je bilo pre korone i svega što je napisao. Već tada su ga opsedale teme kojima se bavi u "Bunaru" i rekao mi je da je pročitao knjigu "Moć sadašnjeg trenutka", koju sam i sama čitala deset godina ranije. Bavila sam se borilačkim veštinama pre glume i odavno sam bila u kontaktu s takvom vrstom sadržaja. Sećam se da mi je rekao da bi voleo da napiše nešto takvo i videla sam da je imao neku ličnu borbu, iz čega je i nastao ovaj scenario – istakla je u intervjuu za "TV Novosti" Milica Janevski.

Foto Branimir Milovanović

- Veoma je hrabro i divno je što se Igor uhvatio ukoštac s temama koje ga opsedaju. Dok smo čitali scenario, sve kolege su mislile da tu ima nečeg, pogotovo zato što je Igor glumac i što je iz svog glumačkog bića napisao vrlo uzbudljive uloge. Kolege su na to reagovale, jer je za svaki lik potrefio potpuno drugačiji nerv. Bilo nam je stalo da doprinesemo realizaciji prvog koleginog dela – dodala je Milica Janevski.

Za nagradu "Zlatna antena" za glumački par u seriji koju, u okviru 13. FEDIS festivala, dodeljuju "Večernje novosti", čitaoci mogu glasati od 10. do 30. septembra na našem portalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024