NAGRADE JURE JOVANA, MILAN, NINA, ZORAN... Nominovani za Zlatnu antenu na 13. FEDIS-u, koji će biti održan od 3. do 5. oktobra

J. B. L.

20. 09. 2023. u 05:00

U SUSRET 13. Međunarodnom festivalu drama i serija (FEDIS), članovi strukovnog žirija nominovali su kandidate za nagradu Zlatna antena. Glumica SNP Sanja Mikitišin izabrala je ko će se naći u trci za najbolje u glavnoj i epizodnoj muškoj i ženskoj ulozi, kao i za glumačko otkrovenje.

НАГРАДЕ ЈУРЕ ЈОВАНА, МИЛАН, НИНА, ЗОРАН... Номиновани за Златну антену на 13. ФЕДИС-у, који ће бити одржан од 3. до 5. октобра

Foto ATA Images

Dame koje se bore za najbolje odigranu glavnu žensku ulogu su Jovana Stojiljković ("Vera"), Nikolina Friganović ("Nemirni"), Nina Janković Dičić ("Mama i tata se igraju rata 2") i Anđelka Prpić ("Šetnja sa lavom"). Priznanje za najbolju epizodnu žensku rolu jure Milica Janevski ("Bunar" i "Pad"), Tatjana Kecman ("Bunar"), Jelena Stupljanin ("Nemirni") i Nada Šargin ("Dug moru 3").

I među džentlmenima vlada jaka konkurencija jer se za glavnu mušku ulogu nadmeću Milan Marić ("Pad"), Igor Đorđević("Bunar"), Feđa Štukan ("Kotlina") i Denis Murić ("Zlatni dečko"). Za najbolje odigranu mušku epizodnu ulogu bore se Zoran Cvijanović ("Bunar"), Andrej Šepetkovski ("Šetnja sa lavom" i "Kamiondžije d.o.o. 2"), Milan Kolak ("Ubice mog oca 6") i Vule Marković ("Dug moru 3"). U trci za glumačko otkrovenje našli su se mladi glumci iz Srbije - Anita Ognjanović ("U klinču"), Teodor Vinčić ("Bunar" i "U klinču"), Nevena Nerandžić ("Branilac 2"), kao i njihov kolega iz Hrvatske Toma Medvešek ("Oblak u službi zakona").

Foto ATA Images

Rediteljka Jelena Stolica za najbolju režiju nominovala je TV ostvarenja "Bunar", "Kotlina", "Zlatni dečko" i "Šetnja sa lavom". Scenaristkinja Katarina Mitrović izabrala je da u trci za najbolji scenario budu "Pad", "Vera", "Bunar" i "Mama i tata se igraju rata 2". Direktor fotografije Igor Marović za najbolju fotografiju nominovao je serije "Zlatni dečko", "Nemirni", "U klinču" i "Kotlina". Kostimografkinja Marina Medenica za nagradu za najbolji kostim odabrala je serije "Kotlina", "U klinču", "Mama i tata se igraju rata 2" i "Vera". Montažer Vladimir Marković je nominovao za najbolju montažu TV ostvarenja "Zlatni dečko", "Šetnja sa lavom", "Pad" i "Branilac 2". Kompozitor Dragomir Miki Stanojević za najbolju originalnu muziku izabrao je TV serije "Kamiondžije d.o.o. 2", "Zlatni dečko", "Kotlina" i "Vera".

Foto Z. Jovanović

Na predstojećem FEDIS-u, koji će biti održan od 3. do 5. oktobra u Domu omladine Beograda, uz učešće serija iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, biće dodeljena i nagrada Zlatna antena za najbolji glumački par, koji biraju čitaoci "Novosti" glasanjem na našem sajtu do 30. septembra.

Najbolji kreator serije

PRVI put ove godine, na FEDIS-u će biti dodeljena nova nagrada, za najboljeg kreatora serije, a selektor festivala Radenko Ranković, profesor FDU u penziji, nominovao je serije i autore "Bunar" (Predrag Gaga Antonijević i Igor Đorđević), "Nemirni" (Darko Nikolić i Miloš Avramović), "Pad" (Boban Jevtić i Bojan Vuletić) i "Šetnja sa lavom" (Andrej Šepetkovski).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)