ZLOČIN NA SPLAVU "TRITON": Sicilijanska mafija umešala prste u ubistvo Zemunca

Novosti online

29. 04. 2021. u 21:27

SERIJA novobeogradskih obračuna počela je na splavu "Triton“ 8. aprila 1991. godine. Ovaj splav među prvima je otvoren u Beogradu, a bio je najveći i imao je, ono što je kasnije postalo obeležje - separe.

ЗЛОЧИН НА СПЛАВУ ТРИТОН: Сицилијанска мафија умешала прсте у убиство Земунца

Foto: Printscreen

Dve grupe su se sukobile zbog otimanja zlatnog nakita. Na jednoj strani su bili momci sa Bežanije - Slaviša Pavić Pirke, Dragan Garić i Paun Sredojević. Seli su u separe, a do njih je kasnije stigla i bila grupa Zemunaca. Legijin brat Dejan Ulemek je ubio Zorana Novakovića Kenca. Garić je pogođen u vrat, dok su ranjeni i Nebojša Sekulović, Zoran Tatarević i Borko Novaković.

Na Novakovićevoj sahrani njegovi drugi su se obukli u bela odela. To je znak sicilijanske mafije da će osvetiti njegovu smrt. Dok se kovčeg sa njegovim telom spuštao u raku jedan od prijatelja je izvadio pištolj i ceo šaržer ispalio u vazduh . Timeje hteo da potvrdi zakletvu belih odela: Tvoja smrt biće osvećena. 

U restoranu FK „Bežanija“ u Novom Beogradu, 16. avgusta 1993. godine, ubijen je Slaviša Pavić (22). Ranjen je i njegov drug Dragan Nikolić Gagi, koji trenutno robija zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, dok su meci pogodilo još desetak gotiju u bašti. Kasnije su Pirketovi drugovi pričali je noć ranije sanjao da će biti ubijen u da ga je u snu zvao pokojni Aleksandra Knežević Knele. Za Pirketa se vezuje i čuvena rečenica Kristijana Golubovića: Jedan Pirke je morao biti ubiven.

Dragan Garić ubijen je u 24 godini 23. februara 1994. godine ispred ispred čuvene picerije "Asteriks" na Ušću. Njega je, posle krađe svađe, ubio jedan od tada najvećih pucača na beogradskom asfaltu Dejan Marjanović - Goksi Bobaš, veliki prijatelj Aleksandra Kneževića Kneleta. Kasnije je i Marjanović ubijen: likvidirala su ga dvojica policajaca po nalogu Sretena Jocića - Joce Amsterdama.

Legijin brat Dejan Ulemek je zbog pucnjave na „Tritonu“ dobio četiri i po godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)