SRBI "PALI" SA 132 KGMARIHUANE! Policija u Saragosi uhapsila četvoricu naših državljana osumnjičenih za proizvodnju i prodaju droge

J. D. LJ.

11. 04. 2021. u 19:22

U SARAGOSI su španskoj policiji u ruke "pala" četvorica srpskih državljana sa 132 kilograma marihuane, čija je tržišna vrednost procenjena na 600.000 evra.

СРБИ ПАЛИ СА  132 КГМАРИХУАНЕ! Полиција у Сарагоси ухапсила четворицу наших држављана осумњичених за производњу и продају дроге

Španska policija u skladištu gde se uzgajala marihuana / Foto Španska policija

Kako prenose španski mediji, policija je u akciji koja je trajala mesecima, uhapsila organizatora šverca i još trojicu članova bande. Trojica Srba puštena su da se brane sa slobode, dok je organizator zadržan u pritvoru.

- Razbijena je banda koju su činili Srbi u Saragosi - kažu iz policije. - Oni su imali operativni centar u gradu Fuentes de Ebro, gde su u industrijskom skladištu proizvodili marihuanu, prerađivali je, pakovali i slali pakete za inostranstvo.

Španska policija, međutim, ne precizira u koje evropske zemlje su Srbi izvozili drogu, ali tvrde:

- Kompletna proizvodnja je sigurno bila namenjena izvozu, a ne domaćem tržištu. Kada je policija upala u skladište, pronašli su 132 kilograma marihuane u pupoljcima i spakovane pakete spremne za transport. U Španiji je vrednost droge veća od 230.000, ali bi ulična vrednost dostigla čak 600.000 evra.

Agenti su pronašli i 1.886 saksija sa biljkama u procesu rasta i još 2.475 saksija sa biljkama koje su već isečene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)