"PIRANA" I "PREDATOR" NARUČILI UBISTVO KANA: Razotkriveni detalji likvidacije pripremane u Budvi, tragovi vode do Belivuka i Miljkovića?

E. H.

25. 03. 2021. u 22:13

GOTOVO cela organizacija pripreme likvidacije Marka Ljubiše Kana u Budvi januara ove godine, od logistike do direktnog izvršioca, razotkrivena je. Ipak, nedostaju nalogodavac i glavni organizator.

ПИРАНА И ПРЕДАТОР НАРУЧИЛИ УБИСТВО КАНА: Разоткривени детаљи ликвидације припремане у Будви, трагови воде до Беливука и Миљковића?

Foto Privatna arhiva

U kriptovanim telefonima oni se kriju iza nadimaka "Pirana" i "Predator". Postoje operativne indicije da je reč o Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, čiji je navodno pravi šef Kotoranin Radoje Zvicer.

Kada je u januaru na ulici u Budvi zaustavljen Kraljevčanin Strahinja S. sa falsifikovanim dokumentima tokom rutinske kontrole, malo ko je verovao da će se raspetljati klupko pripreme jednog ubistva, i to bezbednosno interesantne osobe. Reč je o čoveku za koga se tvrdi da pripada barsko-budvanskoj ekipi i da je u bliskim odnosima sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem.

Lazar Ilić, Foto Privatna arhiva

Mladi Kraljevčanin odveo je policiju do svog "štek-stana" i na taj način odao svog sugrađanina Lazara Ilića, za kojim je Srbija u tom trenutku tragala zbog sumnje da je nekoliko meseci ranije ubio Aleksandra Šarca u tržnom centru "Ušće".

- Tada je otkriven i Ilić, koji je, prema policijskim saznanjima, zasnovanim na Strahinjinom priznanju, trebalo da bude taj koji će da ubije Kana - navodi naš sagovornik.

- U isto to vreme u Crnoj Gori, odnosno u Kotoru, borave Belivuk i Miljković, i to u gostima kod Zvicera. Nepobitno je utvrđena veza između Ilića, Belivuka i Miljkovića.

U crnogorskim medijima je osvanuo deo iz zvanične dokumentacije tužilaštva o delovanju ove kriminalne ekipe gde se, pored ostalog, navode i druga imena.

- Pored osumnjičenog Miloša Klečka i okrivljenih Strahinje S., Lazara Ilića i Grge Milićevića, članstvo u kriminalnoj organizaciji prihvatili su i druga, zasad neidentifikovana lica koja u komunikaciji putem kriptovanih telefonskih uređaja koriste nadimke - "Predator", "Pirana", a ona je formirana radi sticanja nezakonite dobiti i moći i delovanja u međunarodnim razmerama... - navodi se, pored ostalog, u spisima.

DOBROVOLjNO DAO ŠIFRE

Interesantno je da se u tužilačkim i sudskim spisima navodi i da je mladi Kraljevčanin Strahinja S. dobrovoljno policijskim službenicima dao šifre od svog kriptovanog telefona. Članovi njegove porodice, međutim, tvrdili su nekoliko dana posle njegovog hapšenja da je on u policiji podvrgnut fizičkoj i psihičkoj torturi.

Prema tvrdnjama iz tužilaštva Crne Gore, srpski državljanin Strahinja S. priznao je istražiteljima da je, uz pomoć drugih pripadnika kriminalne organizacije, u Crnu Goru došao u noći između 19. i 20. januara, s ciljem da prati osobu čije je ubistvo planirano.

SUMNjE Veljko Belivuk, Foto AP

On je opisao i način na koji je prešao državnu granicu, ispričao ko mu je od drugih pripadnika kriminalne organizacije omogućio prevoz i koja je bila njegova uloga...

Tvrdi, kako piše u spisima, da je radio po nalogu Ilića i da je prema njegovim instrukcijama zauzeo poziciju u jednom ugostiteljskom objektu kod budvanskog sportskog centra, "sa koje je nesmetano mogao da uoči dolazak oštećenog" i posredstvom kriptovanog telefona izveštava druge o njegovom kretanju...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni