NE SME SE ĆUTATI O ZLOČINU: Advokat Zora Dobričanin Nikodinović apeluje da “suđenje” Lečiću vode institucije, a ne društvene mreže

J.D.Lj.

23. 03. 2021. u 21:50

POZNATI beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović, komentarišući sve što se zbiva oko glumaca Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, kaže da kad je reč o bilo kom krivičnom delu, ono mora odmah da se prijavi nadležnim organima i istovremeno apeluje da se to ne radi preko društvenih mreža i medija, jer "nije dobro ni za okrivljene, ni za oštećene".

НЕ СМЕ СЕ ЋУТАТИ О ЗЛОЧИНУ: Адвокат Зора Добричанин Никодиновић апелује да “суђење” Лечићу воде институције, а не друштвене мреже

Arhiva

- Postoje, takođe, sankcije i zbog neprijavljivanja krivičnog dela - kaže advokatica. - Jer, postoji nešto što se zove odgovorni građanin. Ni žrtva, kao ni svedok, nemaju pravo da ćute ni tren, zbog potencijalnih drugih žrtava.

Ona podseća i da se protok vremena odvija nauštrb dokaza, koji treba da se obezbeđuju odmah i što pre, a postoje neki dokazi koji se protokom vremena ne mogu obezbediti ili njihov kvalitet, a samim tim i snaga, bivaju na mnogo nižem nivou.

- A nikako nije dobro ni za pretpostavku nevinosti koja obavezuje sve i predstavlja ljudsko pravo i temelj pravne države.- - zaključuje Zora Dobričanin Nikodinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)