BEBU SAKRILI I POKRILI KRPAMA: Na Čukarici uhapšeni S. M. (47) i N. M. (56) zbog zanemarivanja maloletne trudne ćerke

J. D. Lj.

18. 03. 2021. u 20:07

BEOGRADSKA policija uhapsila je u četvrtak S. M. (47) i N. M. (56) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilje u porodici, odnosno nepružanje pomoći i zapuštanje svoje maloletne ćerke (16), koja je bila trudna i koja se porodila u improvizovanoj baraci na Čukarici.

БЕБУ САКРИЛИ И ПОКРИЛИ КРПАМА: На Чукарици ухапшени С. М. (47) и Н. М. (56) због занемаривања малолетне трудне ћерке

Ilustracija

Prvi nalazi iz istrage kažu da su roditelji, koji su sa ćerkom živeli u nehigijenskom naselju na Obrenovačkom putu, duže vreme zanemarivali svoje dete, iako su znali da je trudna. Ona se porodila u jednoj od improvizovanih kartonskih baraka, nakon čega joj je, kako nezvanično saznajemo pozlilo, pa je neko od stanovnika ovog naselja pozvao Hitnu pomoć.

Ubrzo su na lice mesta stigli policija i lekari, koji su pronašli novorođenu bebu sakrivenu u jednom koritu i prekrivenu krpama, nedaleko od mesta gde se devojčica porodila. Policija je pronašla i nož kojim je, kako se sumnja, presečena pupčana vrpca.

Majka i beba su odmah zbrinute i prevezene u GAK "Narodni front", gde im je ukazana lekarska pomoć. Prema nezvaničnim informacijama, obe su i dalje u životnoj opasnosti, dok su S. M. i N. M. uhapšeni i nakon zadržavanja biće saslušani u nadležnom tužilaštvu.

Sličan događaj desio se krajem decembra prošle godine u Obrenovcu kada je najpre uhapšena Branka P. (61), koja se tereti za pokušaj ubistva tek rođenog unučeta, devojčice koja je srećom pronađena živa u kontejneru u tamošnjem naselju Rojkovac. Njena ćerka Milja P. (23), koja se krišom porodila u roditeljskom stanu, nakon što je hospitalizovana, takođe se kao i njena majka našla iza rešetaka nakon oporavka, zbog sumnje da je upravo ona, a ne baba pokušala da ubije svoje dete. Istraga treba da utvrdi koja od njih dve je počinila krivično delo, s obzirom na to da krivicu prebacuju jedna na drugu.

UZNEMIRENA JAVNOST

OBRENOVČANKAMA, Branki P. i Milji. P. Viši sud u Beogradu koji vodi istragu protiv njih, pritvor je odredio zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogle da ponove ili dovrše započeto delo. Takođe, pritvor im je određen da ne bi uticale na svedoke, ali pre svega zbog velikog uznemirenja javnosti do kojeg je došlo zbog ovog slučaja. Očekuje se da i za slučaj bebe sa Čukarice nadležni istražni organi donesu sličnu, ako ne i identičnu odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!