"NOVOSTI" SAZNAJU: Bivši policajac koji je ranio lopova pušten da se brani sa slobode

Novosti online

14. 03. 2021. u 10:36

BIVŠI policajac u penziji koji je ranio juče lopova u svojoj kući pušten je da se brani sa slobode, izrečena mu je mera zabrane napuštanja boravišta - saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Бивши полицајац који је ранио лопова пуштен да се брани са слободе

Foto: D. Balšić

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Lebanu brzom akcijom uhapsili su M. C. (1935.) iz Lebana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sumnja se da je on 13. marta, ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu tridesetčetvorogodišnjeg muškarca i naneo mu teške telesne povrede opasne po život.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio se u petak povodom slučaja u Lebanu gde je penzioner u svojoj kući iz pištolja ranio muškarca koji je pokušao da ga opljačka.

- Čovek koji je branio sebe i svoju nepokretnu suprugu ne bi smeo da zbog toga bude u zatvoru. Ako je pucanje u provalnika i još uz to mlađeg, fizički snažnijeg od penzionera koji brani svoj život, onda moram da pitam zakonodavca šta bi svako od nas kada mu bude ugrožen život i čast u sopstvenom domu trebalo da uradi. Neka nam objasne kako treba da se ponašamo kada nam neko provali u kuću i pokušava da nas opljačka? Tužilac koji je kvalifikovao pucanje u provalnika kao ubistvo u pokušaju je samo sledio slovo zakona i uradio jedino što može da uradi čovek pravosuđa sve dok je ovakav krivični zakon na snazi - izjavio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati