"SKENIRAJU" BELIVUKOVE TOKOVE NOVCA: Saslušanjem Aleksandra Kajmakovića započela finansijska istraga protiv vođe "Principa"

E. H.

23. 02. 2021. u 22:00 >> 22:50

PO nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal policija je počela da saslušava biznismene i vlasnike lokala za koje se sumnja da su eventualno poslovali sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića Mareta.

СКЕНИРАЈУ БЕЛИВУКОВЕ ТОКОВЕ НОВЦА: Саслушањем Александра Кајмаковића започела финансијска истрага против вође Принципа

Aleksandar Kajmaković

Među prvima je u utorak ispitan Aleksandar Kajmaković (47), poznatiji kao Aca Bosanac, inače, suvlasnik brojnih beogradskih restorana i klubova.

Ovo je praktično početak finansijske istrage i "skeniranja" imovine vođa navijačke grupe "Principi" i članova njegove kriminalne organizacije, koji su, kako se sumnja, nelegalno stečeni novac, od iznuda i rasturanja narkotika, ubacivali u legalne tokove.

Kajmaković je u utorak nekoliko sati davao izjavu u prostorijama Službe za borbu protiv narkotika UKP MUP Srbije.

- Postoje indicije da je Kajmaković bio sa Belivukom i Miljkovićem u poslovnim odnosima i da su zajedno ulagali pare u prestoničke lokale - navodi izvor "Novosti". - Tokom pretresa stanova i objekata koje su koristili članovi ove kriminalne grupe, pronađeni su određeni papiri i dokumentacija, koji govore tome u prilog. Iz tog razloga je Kajmaković saslušan, a posle davanja odgovora, pušten je kući. To, međutim, ne znači da neće ponovo biti pozvan na razgovor.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kajmaković je suvlasnik restorana i kafana na najatraktivnijim lokacijama u Beogradu. Isprva je bio zakupac i menadžer, a potom je "otkupio" deo vlasništva u brojnim preduzećima u čijem su vlasništvu poznati lokali.

Upućeni navode da je u dosta objekata suvlasnik sa poznatim biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem. Pominje se da su suvlasnici nekoliko firmi u čijem sastavu su, između ostalog, restorani "Dva bela goluba", "Tri šešira", "Zlatni bokal", "Teatro", Hotel "Kasina"...

BIĆE JOŠ SASLUŠANJA

FINANSIJSKA istraga, koja teče paralelno sa rasvetljavanjem zločina, koji se stavljaju na teret Belivukovoj i Miljkovićevoj ekipi, biće nastavljena i narednih dana. Predviđen je veliki broj saslušanja, i to "zvučnih" imena srpskog biznisa. 

O Kajmakoviću se najviše čulo 2017. kada je došlo do sukoba između Rankovića i biznismena Željka Rutovića u kojem je ovaj prvi izvukao deblji kraj. Rutović je pravosnažno osuđen za ranjavanje Peconija. Povod je bio kupovina zemunskog restorana "Venecija" i kafane "Gardoš", za šta su obojica bila zainteresovana.

Od juna 2016. zakupac "Venecije" je zvanično bio Kajmaković, ali kada je lokal stavljen na prodaju pojavili su se novi kupci.

- Postoje operativni podaci da se iza nekih Kajmakovićevih firmi zapravo kriju Belivuk i Miljković - ističe naš sagovornik. - Takođe, proveravaju se i sumnje da li je Kajmaković zajedno sa Belivukom učestvovao u iznudama od pojedinih vlasnika poslovnih prostora na luksuznim lokacijama u Beogradu. Posebno su u fokusu lokali u samom centru Beograda. Sada istražitelji pokušavaju da raspetljaju šta su i kako oteli Belivuk i Miljković, i kakva je tu uloga Kajmakovića.

Pored Beograda, kako se sumnja, na identičan način, najviše ucenama i iznudama, ova kriminalna grupa, došla je do vlasništva nad lokalima i stanovima i u Pančevu, ali se pominju i Niš, Novi Sad, Požarevac... Sve se to sada istražuje.

PRIJAVE ZA REKET

POLICIJI se od hapšenja Belivuka i Miljkovića javio veliki broj investitora i biznismena, koji su se svojevremeno našli na meti ove kriminalne grupe. Postoje ozbiljne optužbe o iznudama i reketu. Mnogi od njih, koji su pokušali da se odupru, prebijani su i završavali su u bolnicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)