BELIVUK I ELEZ HTELI JEDNU VELIKU EKIPU? Hapšenjima sprečeno formiranje novog klana, saradnja počela posle ubistva advokata Ognjanovića

E. H.

18. 02. 2021. u 08:00

ISTI pokrovitelji, ali i vođe, povezuju dve kriminalne grupe, čije su pripadnike operativci MUP Srbije poslednjih meseci smestili iza rešetaka.

БЕЛИВУК И ЕЛЕЗ ХТЕЛИ ЈЕДНУ ВЕЛИКУ ЕКИПУ? Хапшењима спречено формирање новог клана, сарадња почела после убиства адвоката Огњановића

Darko Elez i Veljko Belivuk

Zahvaljujući tome sprečeno je spajanje ekipa, koje bi predstavljale ozbiljnu pretnju po bezbednost naše zemlje, a daleko bi po novcu i moći nadjačale "zemunski klan". Hapšenjem Darka Eleza, a potom i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izbegnuta je opasnost od stvaranja mafijaške organizacije, čije bi delovanje imalo dalekosežne posledice.

Naime, obe kriminalne grupe, prema operativnim podacima službi bezbednosti regiona, povezane su sa "kavačkim klanom ", koji je u ovom trenutku jedan od glavnih snabdevača kokainom zemalja Zapadne Evrope. Elez je, prema nezvaničnim saznanjima, jedno vreme "šurovao" i sa "škaljarskom ekipom", ali se poslednjih godina priklonio suparničkoj grupi.

- Postoje ozbiljne indicije da su ljudi koji se povezuju sa Elezom organizovali ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića - navodi sagovornik "Novosti". - U ovom zločinu su, na neki indirektan način, učestvovali i pripadnici Belivukove ekipe. Od tog krvavog jula 2018. godine, kada je usmrćen poznati advokat, počinje neka njihova tešnja saradnja, koja je trebalo da se završi i svojevrsnom kriminalnom "fuzijom".

O ovome je, na neki način, pre dva dana govorio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kada je rekao da kriminal ne poznaje granice i da mafijaši međusobno sarađuju. Jer, Eleza, rođenog u Sarajevu, potražuje sud u BiH, sumnjičeći ga za razna nedela.

- Darko Elez sa jedne i Belivuk i Miljković sa druge strane jesu povezani slučajevi - rekao je ministar Vulin. - Oni su planirali da osnuju savezništvo i to bi bila ozbiljna stvar. Morali smo prvo da rešimo Eleza, njegov kriminalni klan, a zatim i Belivukov i Miljkovićev klan. Oni nisu smeli da budu u isto vreme na istom prostoru.

Elez je uhapšen u decembru prošle, a Belivukova i Miljkovićeva ekipa je sa ulica sklonjena početkom februara ove godine. Obojici je, kako se sumnja, glavni šef Radoje Zvicer, jedan od vođa "kavčana", koji je trenutno u Crnoj Gori. Sa lažnim identitetom je boravio u Ukrajini, gde su ga pronašle plaćene ubice krajem maja prošle godine u Kijevu.

Smrt je izbegao zahvaljujući činjenici da su se egzekutori na trenutak uspaničili i nisu uspeli da ga ubiju, već teško rane. Kada je ukrajinska policija uspela da pohvata osumnjičene za napad na Zvicera i obelodani njihova imena, usledila je odmazda.

Belivukova i Miljkovićeva ekipa uhapšena je, pored ostalog, i zbog sumnji da su namamili, oteli, a potom i likvidirali "pink pantera" Milana Ljepoju. Reč je o osveti, jer su dvojica od napadača na Zvicera u Kijevu, iz Niša, odakle je i Ljepoja. Šef "kavačkog klana" imao je stvarne ili pogrešne operativne podatke, to se sada ne zna, da ih je angažovao "panter".

ISTI NEPRIJATELjI

ELEZA sa jedne i Belivuka i Miljkovića sa druge strane, pored istog gazde, povezuju i isti neprijatelji, pritom nije reč samo o "škaljarcima", već i njihovim saradnicima. Pominju se Luka Bojović i kriminalna grupa, kojom sada rukovodi Filip Korać. Upravo je advokat Miša Ognjanović bio njihov branilac i pravni zastupnik.

- Sumnja se da je Ognjanović usmrćen iz tog razloga - navodi naš sagovornik. - Sa druge strane, dok su Belivuk i Miljković boravili nedavno u Crnoj Gori kod Zvicera, spremano je ubistvo Bojovićevog i Koraćevog bliskog saradnika Marka Ljubiše Kana u Budvi. Uhapšen je Kraljevčanin Lazar Ilić, inače Belivukov i Miljkovićev "vojnik", koji je trebao da izvrši tu likvidaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)