POLICAJCU IZ TUTINA PET GODINA ZATVORA: Presuda Raici Beloici zbog ubistva Fahrudina Skarepa (22)

N. Kočović

10. 02. 2021. u 09:02

VIŠI sud u Užicu osudio je policajca iz Tutina Raicu Beloicu na pet godina zatvora zbog ubistva Fahrudina Skarepa (22), potvrđeno je Večernjim novostima u tom sudu.

ПОЛИЦАЈЦУ ИЗ ТУТИНА ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Пресуда Раици Белоици због убиства Фахрудина Скарепа (22)

Foto: Privatna arhiva

Policajac je proglašen krivim za nehatno lišenje života Skarepa, a izrečena mu je maksimalna kazna predviđena Krivičnim zakonikom za to delo.

- Presuda nije pravnosnažna i protiv iste stranke imaju pravo žalbe – kazali su užičkom Višem sudu.

Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, pucao i ubio Skarepa.

On se optužnicom teretio da je ispalio metak koji je prošao kroz staklo na vozačevima vratima automobila kojim je upravljao Skarep i tom prilikom ga teško ranio. Mladić je prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu gde je podlegao povredama.

Nakon toga policajac je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo, da bi posle sprovedene istrage Više tužilaštvo podiglo optužni predlog kojim ga je teretilo za ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Beloica je, tokom istrage, tvrdio da je savesno obavljao posao, da je pucao u samoodbrani i nehatno jer je, kako je govorio, Skarep manevrišući vozilom hteo da ga udari.

Suđenje je počelo nakon dve godine istrage i odlučivanja pred kojim sudom će biti održano jer se Viši sud u Novom Pazaru, mesno nadležan za Tutin gde se desilo ubistvo, proglasio nenadležnim.

Taj sud je u obrazloženju naveo da su takvu odluku doneli kako bi se, kako su saopštili, eliminisale sumnje na nepristrasnost i pravičnost postupka, a zbog “otvorene medijske kampanje, reagovanja političkih partija i nevladinih organizacija koje su pozivale građane na proteste”.

Zbog toga je Vrhovni kasacioni sud predmet dodelio Višem sudu u Užicu, a suđenje je počelo u decembru 2019. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna