POLICAJCI SE DOGOVARALI DA NISU VIDELI ORUŽJE: Vučić objavio detalje hapšenja pripadnika MUP-a osumnjičenih da su pomagali Velji Nevolji

Novosti online

09. 02. 2021. u 12:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je zbog čega su uhapšeni i pripadnici MUP-a osumnjičeni da su pomagali Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja.

ПОЛИЦАЈЦИ СЕ ДОГОВАРАЛИ ДА НИСУ ВИДЕЛИ ОРУЖЈЕ: Вучић објавио детаље хапшења припадника МУП-а осумњичених да су помагали Вељи Невољи

Foto: Printskrin

Vučić je objasnio da su policajci uhapšeni zbog toga što nisu znali da je BIA prisluškivala pretres prostorija Velje Nevolje.

- Konstatuju da vide pištolj i dogovore se da nisu videli pištolj. Zato su policajci uhapšeni - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da mu dosta govori to što se svi pripadnici te grupe brane ćutanjem.

Podsetimo, pripadnici MUP-a P. J. i B. V. uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su 4. feburara pomagali Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, tokom akcije hapšenja njegove kriminalne grupe.

Kako je ranije u medijima navedeno, tri puta su preslušani snimci razgovora dvojice policajaca.

Potom je utvrđeno da su se, da bi pretres delovao uverljivije, pomerili nameštaj u stanu, prethodno uklonivši sve dokaze.

Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (27)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina