POLICAJCI SE DOGOVARALI DA NISU VIDELI ORUŽJE: Vučić objavio detalje hapšenja pripadnika MUP-a osumnjičenih da su pomagali Velji Nevolji

Novosti online

09. 02. 2021. u 12:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je zbog čega su uhapšeni i pripadnici MUP-a osumnjičeni da su pomagali Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja.

ПОЛИЦАЈЦИ СЕ ДОГОВАРАЛИ ДА НИСУ ВИДЕЛИ ОРУЖЈЕ: Вучић објавио детаље хапшења припадника МУП-а осумњичених да су помагали Вељи Невољи

Foto: Printskrin

Vučić je objasnio da su policajci uhapšeni zbog toga što nisu znali da je BIA prisluškivala pretres prostorija Velje Nevolje.

- Konstatuju da vide pištolj i dogovore se da nisu videli pištolj. Zato su policajci uhapšeni - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da mu dosta govori to što se svi pripadnici te grupe brane ćutanjem.

Podsetimo, pripadnici MUP-a P. J. i B. V. uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su 4. feburara pomagali Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, tokom akcije hapšenja njegove kriminalne grupe.

Kako je ranije u medijima navedeno, tri puta su preslušani snimci razgovora dvojice policajaca.

Potom je utvrđeno da su se, da bi pretres delovao uverljivije, pomerili nameštaj u stanu, prethodno uklonivši sve dokaze.

Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine