PLJAČKALI STARIJE LJUDE: "Palo " šestoro osumnjičenih za krađe u Aleksincu, najstarija žrtva imala 92 godine

Novosti online

03. 02. 2021. u 12:11

NIŠKA policija će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu podneti krivične prijave protiv šestoro lopova koji su na drzak način pljačkali starije ljude u Aleksincu. Za sada su rasvetljene dve pljačke koje su se obe desile u ulazima zgrada u kojima oštećeni žive.

ПЉАЧКАЛИ СТАРИЈЕ ЉУДЕ: Пало  шесторо осумњичених за крађе у Алексинцу, најстарија жртва имала 92 године

Foto: V.M.

Dvojica muškaraca starosti 50 i 42 godine i devojka stara 22 godine iz Aleksinca sumnjiče se da su 23. januara na ulazu u jednu zgradu u Aleksincu iz torbe starice koja ima 92 godine ukrali novačnik sa novcem i dokumentima, iskoristivši njenu nepažnju.

- Oni su u ulazu zgrade sačekali Aleksinčanku koja ima 92 godine a koja se vraćala sa pijace. Jedan od osumnjičenih je uhvatio ženu za ruku i upitao je gde se nalazi advokat, dok je drugi muškarac stajao sa njene strane a devojka iza leđa. Kada su oni otišli nastavila je prema stanu i primetila da joj nema novčanika sa novcem i dokumentima koji je bio u torbi - kaže izvor.

Trojica muškarca starosti 31, 25 i 19 godina iz Kruševca sumnjiče se da su 22. januara u Aleksincu iz džepa jakne osamdesetšestogodišnjeg muškarca, iskoristivši njegovu nepažnju, ukrali novčanik sa novcem i dokumentima.

- I ova trojica lopova je sačekala oštećenog čoveka na ulazu zdrade u kojoj stanuje. Kada je ušao u ulaz, jedan od njih mu je gurnuo ruku u džep u kojoj je bio novčanik. Čovek ga je uhvatio u ruke, ali se lopov istrgao nakon čega su pobegli - kaže naš izvor.

Trojica lopova iz Kruševca se sumnjiče dodatno još i za dva pokušaja krađe jer su u noći između 22. i 23. januara provalili u dve ribarnice iz kojih ništa nisu ukrali. Sumnja se da su lopovi tražili novac, ali da ga nisu našli pa nisu poneli ništa sa sobom.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)