ALEKSANDAR USMRTIO PAVLA (17) NA PEŠAČKOM - Milikić priznao krivicu: Kajem se, ne prođe dan, a da se ne setim toga

S. J. M.

29. 01. 2021. u 17:15

ALEKSANDAR Milikić koji je letos na Petlovom brdu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Pavle Stanković (17) priznao je danas u Višem sudu u Beogradu krivicu.

АЛЕКСАНДАР УСМРТИО ПАВЛА (17) НА ПЕШАЧКОМ - Миликић признао кривицу: Кајем се, не прође дан, а да се не сетим тога

Foto: P. Milošević

Kako je rekao on se kaje i da ni u čemu ne osporava optužnicu, koja ga tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Pošto je odbrana prihvatila sve dokaze tužilaštva, a niko nije imao novih, Milikiću je presuda zakazana za 10. februar.

On je u sudnici ispričao da je tog dana radio od 7 ujutru i da je u 17.30 došao kući. Bio je umoran i gladan, jer ceo dan ništa nije jeo, a u frižideru nije bilo hrane, pa je poručio preko aplikacije na telefonu.

- Tada sam popio dva piva, i kad mi je stiglo obaveštenje da jelo mogu da mi isporuče tek za sat i po odlučio sam da kombijem odem do najbližeg fast fuda, jer je napolju pljuštala kiša - kazao je Milikić. - Inače kombi nikada ne koristim privatno, jer gazda to nije dozvoljavao. Pri povratku kući, video sam da gradski autobus ispred mene odjednom usporava i misleći da staje na stanici, po inerciji sam krenuo da ga obilazim. Od njega nisam odmah video pešaka, a i bila je slaba vidljivost, jer rasveta nije jaka i pljuštala je kiša. Kad sam ga opazio cimnuo sam volan, ali sam ga nažalost udario. Izgubio sam kontrolu, pa udario i u parkirano vozilo.

Optuženi kaže da je tad izašao iz kombija i uhvatio se za glavu:

- Bio sam u šoku i vikao sam da zovu policiju i hitnu. Pušio sam cigarete jednu za drugim i čekao da dođu. Ovo mi nije nikakvo opravdanje, mnogo mi je teško, ne prođe dan, a da se ne setim, ali samo pričam šta se desilo. Majka sestra i ujak su više puta pokušavali da izjave saučešće njegovoj porodici, ali su oni to odbijali i ja ih razumem.

Na pitanja sudije Milikić je rekao da ne osporava da je imao 1,17 promila alkohola u krvi, da je vozio 70 kilometara na čas, a bilo je dozvoljeno 50 i da zna da to nije dozvoljeno.

ZAVRŠNE REČI

U završnim rečima tužilaštvo je tražilo da se Milikić osudi, jer  se nije pridržavao niza saobraćajnih propisa i izazvao je nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu poginuo Pavle Stanković, koji na to ničim nije uticao. Njegov branilac Đorđe Kalanj ukazao je da odbrana ništa nije dovodila u sumnju, da se Milikić iskreno kaje, da nije uočio pešački prelaz, da ranije nije osuđivan, a da je pre nesreće imao svega osam meseci iskustva u vožnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)