INSISTIRALI SU DA NOVAK IDE NA POLIGRAF: Nastavljeno suđenje u slučaju poznatom kao "prva otmica zemunskog klana"

S. J. M.

28. 01. 2021. u 18:18

NA suđenju za razbojništvo trojici bivših policajaca Milanu Radukiću, Goranu Ristiću, Saši Đajiću i bivšem pripadniku "zemunskog klana" Nikoli Bajiću, iz 1997. godine kada je otet Novak Stevanić, u Višem sudu svedočio tadašnji šef Odseka za suzbijanje kriminaliteta u policijskoj stanici Zemun Milan Miljokvić.

ИНСИСТИРАЛИ СУ ДА НОВАК ИДЕ НА ПОЛИГРАФ: Настављено суђење у случају познатом као прва отмица земунског клана

Foto: Depositphotos

On je kazao da je za ceo slučaj saznao od Novakvog oca Zorana Simanića, koji mu je ispričao šta se dogodilo.

- Imao je primedbe na postupanje policajaca iz Drugog odelenja koji su radili na slučaju - naveo je Miljoković. - Kazao mi je da su policajci insistirali da Novak ide na poligraf i da mu je njihov starešina rekao da će se potruditi da dokaže da je Novak sve fingirao. Zajedno smo analizirali neke događaje, jer je Novak kad je bio otet čuo neka zvona, pa smo zvali Patrijaršiju kad koja crkva zvoni.

Bivši inspektor je kazao da je sa Stevanićem razgovarao prijateljski, da o svemu nikada nije sastavio službenu belešku, niti preduzimao operativne radnje, jer nije postupao u tom slučaju, a paralelan rad nije bio dopušten.

ČUME I BAGZI

SUD će za sledeće ročište sredinom marta uz nekoliko svedoka pozvati Ljubišu Buhu Čumeta, koji je u procesu koji se vodio protiv pripadnika "zemunskog klana" dobio status zaštićenog svedoka. Kako saznajemo kasnije će biti saslušan i Dejan Milenković Bagzi, koji takođe ima isti status.

Na pitanje tužioca da li je tada bilo uobičajeno da oštećeni ide na poligraf, Miljoković je rekao da nikada u karijeri nije imao takav primer.

On je tada bio šef optuženom Radukiću i kazao je da kao nadređeni nije znao da mu je vođa "zemunskog klana" Dušan Spasojević tada bio saradnik. Naveo je da mu tada nisu bila poznata imena Dušan Spasojević i Mile Luković:

RAZBOJNIŠTVO

BIVŠI policajci su optuženi da su na uglu ulica Sarajevske i Nemanjine presreli automobil Novaka Stevanića, legitimisali, ga stavili mu lisice na ruke i ugurali u "golfa", a zatim predali "Zemuncima". Nikola Bajić je priznao da ga je čuvao te noći. Ispričao je da je Dušan Spasojević tukao Stevnića dok nije rekao gde se nalazi sef njegovog oca. Provalili su u kuću i ukrali novac i nakit u vrednosti do 100.000 maraka.

- Tada se govorilo samo o "Surčinskom klanu", a njihova neka podgrupa je krala automobile. Spasojević i Luković nisu dolazili u policijsku stanicu. Koliko znam dva puta smo hapsili Vladu Milisavljevića zbog nedozvoljenog nošenja oružja i podnošene su krivične prijave protiv Krsmanovića.

Nakon ovog je Radukićev branilac tražio suočavanje optuženog i svedoka na okolnost da li je Spasojević dolazio kod Radukića u policiju i bio njegov saradnik.

Optuženi ga je uz blagi osmeh pitao da li je Spasojević više puta dolazio, pa i posle ubistva Boška Buhe, a Miljoković je hladno odgovorio: "Ne".

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)